Zonnebloem afdelingswebsite

De afdeling van de Zonnebloem Goor-Markelo-Diepenheim bestaat ruim 50 jaar.

Binnen de afdeling zijn ca. 45 enthousiaste vrijwilligers actief. Zij zetten zich in voor mensen die door ziekte, een handicap en/of lichamelijke beperkingen in een sociaal isolement dreigen te raken.  De vrijwilligers doen hun best om het leven van deze kwetsbare mensen een beetje op te fleuren.

De afdeling organiseert huisbezoeken, kleinschalige activiteiten buitenshuis en 1 op 1 uitjes. Hierbij wordt het beleid van de Nationale Vereniging De Zonnebloem gevolgd. Door hieraan een persoonlijk tintje te geven, probeert men de gewoontes en de cultuur van deze streek te behouden.

Iedere vrijwilliger geeft op zijn of haar eigen wijze invulling aan het Zonnebloemwerk. Hij/zij wordt daarbij gesteund door het bestuur. Dit is ook gelijk de kracht van deze relatief grote afdeling.

De vrijwilligers worden op velerlei gebied ingezet. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Regelmatig bezoeken van de deelnemers. Gezelschap, aandacht en een praatje staan centraal. Ook een eindje wandelen of samen een spelletje doen, behoort tot de mogelijkheden. Indien gewenst, kan in onderling overleg een 1 op 1 activiteit buitenshuis afgesproken worden. Te denken valt aan een middagje winkelen, een bezoek aan theater, bioscoop, museum, e.d.
 • Organiseren, coördineren en begeleiden van afdelingsactiviteiten.
 • Regelen en bezorgen van een bloemetje aan ernstig zieke mensen tijdens de nationale ziekendag in september.
 • Bestuurswerk.
 • Werken aan projecten en nieuwe ideeën vormgeven.
 • Administratieve en ict ondersteuning.

Ca. 6 keer per jaar wordt een afdelingsvergadering met alle vrijwilligers gehouden. Hierin wordt algemene informatie verstrekt, worden ervaringen uitgewisseld en worden activiteiten en nieuwe initiatieven besproken.

De afdeling maakt deel uit van de regioafdeling ‘Zonnehof’, waarbinnen ook de overige kernen van de Gemeente Hof van Twente en Borne vallen.  Samen worden o.a. ontspanningsmiddagen en eendaagse boottochten georganiseerd.

Om de nieuwe vrijwilliger goed voor te bereiden en de meer ervaren mensen bij te spijkeren, wordt regelmatig, naar behoefte, deelgenomen aan workshops of cursussen. Deze worden door de Nationale Vereniging de Zonnebloem aangeboden.

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem of denkt u te voldoen aan de voorwaarden om deelnemer van de Zonnebloem te worden? Neem dan contact op!

U kunt het Zonnebloemwerk ook financieel ondersteunen door een bedrag te storten op rekeningnummer NL63RABO0106245155 t.n.v. Zonnebloem afd. Goor-Markelo-Diepenheim.

Mary Tijdink

06-12236605
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Sport en spel
 • Kunst en cultuur
 • Winkelen
 • Buitenactiviteiten
 • Bezoekwerk