MPS de Zonnebloem in Andernach

Nalaten aan een goed doel

Een erfenis doneren aan de Zonnebloem

Bezorg anderen een gelukkig moment

Volop van het leven genieten. In contact blijven met anderen en er in alle vrijheid op uit kunnen gaan. Door de Zonnebloem op te nemen in uw testament, maakt u hét verschil voor mensen met een lichamelijke beperking. Een waardevolle bijdrage en een prachtig gebaar. Ontdek hoe u kunt nalaten aan de Zonnebloem.

Nalaten aan de Zonnebloem ervaringsverhaal
De Zonnebloem maakte echt iets los bij ons.
Betty de Loos koos voor nalaten aan de Zonnebloem
Nalaten groepsactiviteit Zonnebloem
De Zonnebloem in uw testament?

Net als u staan steeds meer Nederlanders open voor het idee om na te laten aan een goed doel. Voor de Zonnebloem zijn nalatenschappen onmisbaar, wij ontvangen immers vrijwel geen subsidie van de overheid. Als u wilt nalaten aan een goed doel zoals de Zonnebloem, dan heeft u een testament nodig. Deze maakt u bij de notaris. Nalaten aan een goed doel is eenvoudig geregeld in vier stappen. Op deze pagina helpen wij u op weg.

Nicole van Dorst

Persoonlijk contact

We begrijpen dat u bij zo’n belangrijke beslissing niet over een nacht ijs wilt gaan. We bieden u graag de helpende hand. Heeft u nog vragen, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Nicole van Dorst. Uiteraard is alles wat wij bespreken vertrouwelijk.

Jolanda Scheffers
'De Zonnebloem betekent zo veel voor mij'

Jolanda koos de Zonnebloem
Nalaten goed doel de Zonnebloem
'We zagen hoe belangrijk échte aandacht is'

Waarom Betty nalaat
Cor en Jet nalaten goed doel
'De vaarvakantie bracht het plezier in mijn leven terug'

Het verhaal van Co en Jet

Nalaten aan een goed doel in 4 stappen:

Het opstellen van een testament geeft een gerust gevoel, uw wensen voor later zijn officieel vastgelegd. In vier stappen is dit geregeld:

1. Breng uw wensen in kaart

Bedenk wie u tot erfgenaam wilt benoemen: familie, partner, een goede vriend en/of een goed doel zoals de Zonnebloem.

2. Benoem eventueel een executeur

Een executeur regelt de afwikkeling van uw nalatenschap na uw overlijden. Dit kan bijvoorbeeld een familielid, een goede vriend of een notaris zijn. De Zonnebloem treedt nooit op als executeur. Benoemt u geen executeur? Dan moeten uw erfgenamen in onderling overleg uw nalatenschap afwikkelen.

3. Zoek een notaris

Om het testament op te stellen, maakt u een afspraak met een notaris. Kijk op Notaris.nl voor een notaris bij u in de buurt. Andere handige websites zijn Testamenttest.nl: op deze site ontdekt u of een testament nodig is voor uw situatie, of NuNotariaat: hier kunt u snel en goedkoop een eenvoudig testament laten maken. Op Thuisnotaris.nl maakt u uw testament eenvoudig zelf.

4. Leg het vast

De notaris stelt eerst een concepttestament op. Als alles naar wens is genoteerd, kunt u het ondertekenen. Veranderen uw wensen of omstandigheden, dan kunt u uw testament op elk gewenst moment laten wijzigen bij de notaris. 

100% belastingvrij

Uw schenking komt volledig ten goede aan de activiteiten van de Zonnebloem. Omdat we een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn, hoeft de Zonnebloem geen erfbelasting te betalen.

Statutaire naam

U kunt de volgende gegevens opnemen in uw testament: Nationale Vereniging de Zonnebloem, gevestigd te Breda, Zorgvlietstraat 491 (4834 NH). KvK-nummer: 40281159.

Bepaal zelf wat er gebeurt

Een testament opmaken is belangrijk. Doet u dat niet, dan bepaalt de wet wat er met uw bezittingen gebeurt, Laat u een testament opmaken, dan bepaalt u zelf wat er gebeurt

Afwikkelen nalatenschap

Is een nalatenschap opengevallen en is in het testament de Zonnebloem vermeld? Neem dan contact op met de afdeling nalatenschappen via nalaten@zonnebloem.nl.

Persoonlijk wensenboek Al uw wensen op één plek verzameld

Het Persoonlijk wensenboek helpt om na te denken en te beschrijven wat u wilt met uw nalatenschap na uw overlijden. Wat moet er met uw persoonlijke eigendommen gebeuren? En hoe wilt u dat uw uitvaart eruit ziet? Ook is er plaats om belangrijke adressen en telefoonnummers te noteren. Zodat uw naasten alle informatie op één plaats kunnen vinden.

Wensen bespreken met familie

Wij vragen altijd om uw wensen eerst te bespreken met uw familie en vrienden. Ons Persoonlijk wensenboek kan u daarbij helpen. Voor ons is het belangrijk dat u doet wat het beste voelt en voldoende tijd neemt om dit met uw familie en vrienden te bespreken. Wij respecteren te allen tijde uw persoonlijke wens en alleen van daaruit kunnen en willen we uw vragen beantwoorden. 

Erfenis doneren aan de Zonnebloem

Denkt u erover om aan ons na te laten? Of wilt u de Zonnebloem benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regelt u eenvoudig via internet een testament. Voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo. 

Het mooie is dat uw schenking volledig ten goede komt aan de activiteiten van onze vereniging. De belastingdienst heeft ons namelijk erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). En daardoor hoeft de Zonnebloem geen erfbelasting te betalen.

Brochure nalaten vierkant
Brochure Nalaten 

In onze brochure 'Nalaten aan de Zonnebloem' hebben we alles voor u op een rijtje gezet en leest u waarom anderen nalaten aan de Zonnebloem.

Nicole van Dorst

Persoonlijk contact

Heeft u nog vragen of wilt u eens van gedachten wisselen over uw nalatenschap? Neem dan gerust contact op met Nicole van Dorst. Alles wat we bespreken is vertrouwelijk en u bent tot niets verplicht.