img20210812105744jpg

De Zonnebloem Het Hogeland is een fusieafdeling, en bestaat uit de voormalige afdelingen Bedum, Winsum en De Marne. Deze zullen nu verder gaan als werkgroepen. (Eemsmond blijft een zelfstandige afdeling) Helaas is op dit moment alleen de werkgroep Bedum actief; er wordt geprobeerd om in de werkgroepen Winsum en de Marne het 1 op 1 contact tussen vrijwilliger en deelnemer weer vorm te geven. 

Werkgroep Bedum:

In  Bedum is de Zonnebloem als werkgroep actief. De werkgroep bestaat uit ongeveer 25 vrijwilligers, waarvan twee coordinatoren en één secretaris, die ervoor zorgt dat onze gasten op hun verjaardag of met een andere speciale gelegenheid een kaartje krijgen. Al onze vrijwilligers zijn even belangrijk. We komen drie  keer per jaar bij elkaar om de activiteiten voor het komende jaar te bespreken en de activiteiten die geweest zijn te evalueren. We vragen onze gasten welke activiteiten ze willen en proberen dat mogelijk te maken. Er zijn op dit moment in Bedum 70 gasten ingeschreven Wanneer er een activiteit georganiseerd wordt dan krijgen alle gasten persoonlijk een uitnodiging in de bus. Ze kunnen zich opgeven door te bellen met de contactpersonen. Ook hier geldt net als voor de vrijwilligers: vrijheid; blijheid. Niemand hoeft zich verplicht te voelen om mee te gaan. Tot nu toe hebben we al heel wat uitstapjes gemaakt naar bv. het bloemencorso in Eelde, het gevangenismuseum, met de auto de bloembollenroute rijden, een visje eten in Lauwersoog en nog veel meer. Een aantal vrijwilligers bezoekt regelmatig gasten. Kortom het is in Bedum een gezellige club waar we niet moeilijk doen en met veel plezier, onderling respect en vertrouwen omgaan met elkaar.

Lijkt het u mooi om eens met een activiteit mee te doen, meld u zich dan gerust aan via het contactformulier. U bent WELKOM. Dit geldt ook voor vrijwilligers!

Cedric van den Berg

0651616513
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk