Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Bootdagtocht Afdelingen Amerongen, Leersum en Maarn/Maarsbergen op 2 mei 2014

Zonnebloem afdeling

Op vrijdag 2 mei hebben de Plaatselijke Zonnebloemafdelingen Amerongen, Leersum en Maarn/Maarsbergen een Bootdagtocht met de Zilvermeeuw 2 gemaakt.

Rond 08.30 uur scheepten de eerste deelnemers in vanaf de kade van de haven van Wijk bij Duurstede. Rond 09.00 uur was iedereen aan boord en konden de trossen los. Er werd onmiddellijk begonnen met het serveren van koffie/thee met cake.
De vaartocht ging in westelijke richting over de Neder-Rijn en de Lek langs Culemborg naar Vianen. Na het onderdoorvaren van de brug van de A27 en de A2, met uitzicht op de zendmast van Lopik, keerde de kapitein de steven.
Ter hoogte van Vreeswijk voeren we het Merwedekanaal op richting Nieuwegein/Utrecht. Ondertussen was ook al de eerste consumptie met een warme snack langs gekomen en werd daarna ook het eerste deel van het 3-gangen diner, een kop soep, geserveerd.
Bij de kruising met het Amsterdam-Rijnkanaal zijn we in noordelijke richting het Amsterdam-Rijnkanaal opgevaren. Ter hoogte van de Douwe Egbertsfabriek werd de steven weer gekeerd en zijn we het Amsterdam-Rijnkanaal in zuidelijke richting afgevaren richting Wijk bij Duurstede.
Tijdens deze vaart werden ook de tweede consumptie en de overige 2 gangen van het diner geserveerd en werden de lootjes voor de grote verloting verkocht.
Tegen 14.30 uur was het al weer tijd voor een derde consumptie met een warme snack en werd de trekking van de verloting verricht.
Rond 16.00 uur, onder het genot van een kopje koffie/thee met een bonbon, voeren we door de Prinses Irenesluizen (met een waterhoogteverschil van ongeveer 3 meter ten opzichte van de Neder-Rijn/Lek) en tegen 17.00 uur meerden we weer aan bij de haven van Wijk bij Duurstede.
Hier stonden de afhalers (familie, kennissen of Regio-taxi) al te wachten om iedereen weer naar huis te brengen. Gelet op de reacties van de deelnemers was deze Bootdagtocht weer een groot succes en zal ongetwijfeld weer een keer worden overgedaan.
Klik hier voor alle foto's die vandaag gemaakt zijn.

Chris van der Weide

0343-461007
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken