Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Tegelmuseum in Otterlo

Zonnebloem afdeling

Op dinsdagmiddag 14 april zijn we naar het Tegelmuseum in Otterlo geweest.

Na verzameld te hebben in WZC De Schermerij zijn we met de auto’s van de vrijwilligers via een mooie toeristische route over de Veluwe naar het Tegelmuseum in Otterlo gereden. Ons gezelschap bestond uit 17 gasten en12 vrijwilligers. We werden gastvrij ontvangen door de vrijwilligsters van het museum met een heerlijk kopje koffie of thee met appelgebak inclusief slagroom. Daarna werden we in 2 groepen verdeeld, de eerste groep kreeg een rondleiding en de andere groep kon op eigen gelegenheid alvast een kijkje nemen in het museum en daarna wisselden de groepen. Tijdens de rondleiding kregen we allereerst uitleg hoe de tegels vroeger gemaakt werden, daarna werd verteld en zagen we hoe in het verloop van de tijd de tegels gedecoreerd werden. Er hangen in het museum prachtige tegeltableaus met schitterende taferelen, wanddecoraties, schouwen en het pronkstuk waar men in het museum heel trots op is “ De Gelukkige Olifant”, het keramisch kunstwerk dat ruim 50 jaar de gevel sierde van het vakantieverblijf van Koningin Juliana en Prins Bernhard in Porto Ercolé. We gingen zeer voldaan weer huiswaarts na een geslaagde middag.

Herbert Steeman

0620524020
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken