Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Tegelmuseum in Otterlo

Zonnebloem afdeling

Op dinsdagmiddag 14 april zijn we naar het Tegelmuseum in Otterlo geweest.

Na verzameld te hebben in WZC De Schermerij zijn we met de auto’s van de vrijwilligers via een mooie toeristische route over de Veluwe naar het Tegelmuseum in Otterlo gereden. Ons gezelschap bestond uit 17 gasten en12 vrijwilligers. We werden gastvrij ontvangen door de vrijwilligsters van het museum met een heerlijk kopje koffie of thee met appelgebak inclusief slagroom. Daarna werden we in 2 groepen verdeeld, de eerste groep kreeg een rondleiding en de andere groep kon op eigen gelegenheid alvast een kijkje nemen in het museum en daarna wisselden de groepen. Tijdens de rondleiding kregen we allereerst uitleg hoe de tegels vroeger gemaakt werden, daarna werd verteld en zagen we hoe in het verloop van de tijd de tegels gedecoreerd werden. Er hangen in het museum prachtige tegeltableaus met schitterende taferelen, wanddecoraties, schouwen en het pronkstuk waar men in het museum heel trots op is “ De Gelukkige Olifant”, het keramisch kunstwerk dat ruim 50 jaar de gevel sierde van het vakantieverblijf van Koningin Juliana en Prins Bernhard in Porto Ercolé. We gingen zeer voldaan weer huiswaarts na een geslaagde middag.

Chris van der Weide

0343-461007
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken