Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

De Kersenhut bij Cothen

Zonnebloem afdeling

Op woensdagmiddag 15 juli zijn we met 42 personen (27 Deelnemers en 15 Vrijwilligers) naar de Kersenhut bij Cothen geweest.

Ondanks dat het een druilerige dag was zijn we er toch goedgemutst heengegaan. Bij de aanmeldingen bleek al snel dat we niet alle personen en rollators kwijt konden in de auto's van de beschikbare Vrijwilligers. Door wat creatief denken van de Commissie Activiteiten werd toch een passende indeling gemaakt v.w.b. het personenvervoer en dankzij een gratis ter beschikking gestelde Laai In boedelbak van Garagebedrijf Melissen uit Leersum konden ook alle rollators mee.
Bij Cothen was in een loods van Vernooy (de bekendste kersenkweker van Nederland) voor ons een mooi terrasje ingericht met 5 Kersenboomtafels (een grote bak op een pallet waar een bloeiende kersenboom in stond en waar om de stam een tafel was gemaakt (zie foto's)) en genoeg stoelen voor iedereen om op te zitten. Deze Kersenboomtafels konden ook met een vorkheftruck of een palletwagen verplaatst worden. Bij aankomst was er voor iedereen koffie/thee met een kersenvlaaitje. Hierna werden we ingedeeld in 3 groepen om een filmpje over het jaarlijkse proces van de kersenteelt te bekijken met aansluitend een rondgang door het kersenmuseum en de kersenveiling. De rondleiding eindigde in het restaurant/winkeltje waar je allerlei kersenproducten kon kopen. Ook kon iedereen op zijn of haar gemak door de boomgaard wandelen en/of bij de marktkraam langs de weg kersen kopen. Midden in de boomgaard staat een hoge toren waarin iemand in de gaten houdt of er geen vogels van de kersen gaan snoepen. In bijna elke boom hangen bovenin een aantal blikken. Om de vogels te verjagen wordt er in de toren aan een touw getrokken dat de blikken in de boom, het dichtst bij de plek waar de vogels aan het snoepen zijn, laat rammelen waardoor de vogels verschrikt wegvliegen. In de boomgaard was men ook nog druk aan het kersenplukken (via de ladder of op en schaarwagen). Rond 15.45 uur werden we in de loods weer opgewacht met een glaasje kersensap en een bakje kersen (om op te eten of om mee naar huis te nemen). In een naastgelegen loods was het proces te volgen van het machinaal vullen van bakjes met kersen (400 gram) voor een bekende supermarkt (het was de eerste dag dat de machine in gebruik was dus er moest nog het e.e.a. uitgeprobeerd worden). Tegen 16.30 uur sloot Anneke het bezoek af en kondigde alvast de volgende activiteit, een Terrasmiddag bij De Blaauwe Kamer tussen Rhenen en Wageningen op 18 augustus, aan.
Ondanks het druilerige weer was het weer een interessante en gezellige middag.

Chris van der Weide

0343-461007
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken