Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Tabaksteeltmuseum in Amerongen

Zonnebloem afdeling

Op dinsdagmiddag 13 oktober zijn we met 19 personen naar het Tabaksteeltmuseum in Amerongen geweest.

Met 11 Gasten en 6 Vrijwilligers zijn we in de auto's van de Vrijwilligers naar Amerongen gereden. Mieke Vink ging met de fiets, heeft meneer Schoenmaker thuis opgehaald en is samen met hem naar het Tabaksteeltmuseum gewandeld.
We werden ontvangen met koffie/thee en een lekkere schijf cake. De melding van Tineke aan het museum dat we in totaal met 20 personen zouden komen (eentje viel er op het allerlaatste moment af) was bij de aanwezige mensen van het museum niet doorgekomen. Hierdoor was er voor een ieder nog een 2e plakje cake.
Bij de rondleiding werd er veel verteld over de teelt van tabak; Van zaadje tot volwassen plant. Binnen konden we foto's en voorwerpen bekijken die met de tabaksteelt te maken hadden. Bijzonder leuk was dat verschillende personen uit eigen ervaring of die van hun ouders over enkele zaken mee konden praten.
Na een kleine wandeling konden we bij restaurant Buitenlust, nadat de obstakels om binnen te komen waren over wonnen, nog even genieten van een drankje en een hapje.
Tegen 17.00 uur waren we weer terug bij WZC De Schermerij en vertrok iedereen weer tevreden naar huis. 

Chris van der Weide

0343-461007
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken