Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Bustour 't Gooi en Vechtstreek

Zonnebloem afdeling

Op woensdag 11 mei hebben we met een bus van Eemland Tours een prachtige rit gemaakt door het mooie landschap op korte afstand van ons mooie Leersum.

We vertrokken om half elf met 43 personen - met zonnig weer hetgeen ons die dag niet meer in de steek liet – vanaf de Schermerij.  De rit voerde ons via Woudenberg, Austerlitz naar De Lage Vuursche en gaf ons een blik op de tuin van Drakensteyn en de begraafplaats waar Prins Friso ligt en daarna vervolgden we onze weg naar Hilversum. We zagen daar de Media gebouwen en het mooie Raadhuis wat gebouwd is door Dudok in de periode 1928-1931. Via de Loosdrechtse Plassen reden we via provinciale weggetjes naar Haarzuylen om te gaan genieten van onze lunch, maar eerst wierpen we een blik op Kasteel Haarzuylen. In Restaurant ’t Wapen van Haarzuylen begonnen we met een drankje en daarna een heerlijke pannenkoek naar keuze en een ijsje toe. Na de lunch vervolgden we onze weg via Maarssen en de andere kant van de Loosdrechtse Plassen naar de Vecht, waar we prachtige Koopmanshuizen zagen, en volgden we de Vecht tot aan Nieuwersluis. Toen zijn we via Hilversum, waar we nog een blik op het Museum Beeld en Geluid wierpen, richting Soestdijk gereden waar we het Paleis bewonderden. Daarna was het tijd om weer huiswaarts te keren. Onze chauffeur heeft ons gedurende de hele rit van heel veel informatie voorzien en een prachtige route over allerlei kleine mooie weggetjes voor ons gereden en snelwegen vermeden. Al met al kunnen we weer terugkijken op een hele mooie dag en kwamen we zeer voldaan rond half vijf thuis.

Door te klikken op de link hieronder kunt u alle foto's in het fotoalbum bekijken.

Chris van der Weide

0343-461007
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken