Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Streekmuseum Baron van Brakell

Zonnebloem afdeling

Op donderdagmiddag 14 april hebben we een cultureel uitje gehad.

Op donderdagmiddag 14 april vertrokken we met de bus naar het Streekmuseum Baron van Brakell. Via Rhenen reden we de brug over om zo de Betuwe in te gaan. Onze chauffeur voorzag ons, m.b.t. van al het moois dat onderweg te zien was, van deskundig commentaar zodat we van alles op de hoogte waren. De zon scheen goed en zorgde ervoor dat we nog meer genoten van de landelijke route langs allerlei soorten fruitbomen. Bij aankomst werden we ontvangen door de vrijwilligers  van het museum. Na het nuttigen van de koffie en een heerlijk appelgebak werden we in groepen gesplitst.
Het museum bestaat uit 3 thema's te weten 1. Streekgeschiedenis: Een rondgang die begint met de Prehistorie en eindigt in de twintigste eeuw. 2. Wonen werken in de Betuwe: Hier kan men zien hoe men vroeger leefde in de Betuwe. 3. Boerenwagens uit het rivierengebied: In het rivierengebied werden boerenwagens gemaakt.  Er is een club opgericht  om de conditie van de overgebleven wagens te behouden. Na de rondgang werden we voorzien van drankjes en heerlijke hapjes.
Het is een prachtig gebouw, zeer toegankelijk en sinds een jaar geopend.
Voldaan en tevreden stapten we weer in de bus en waren rond 17.15 weer terug bij de Schermerij.

Door te klikken op de link hieronder kunt u alle foto's bekijken die deze middag gemaakt zijn.

Herbert Steeman

0620524020
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken