Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Tingieterij 't Oude Ambacht in Alphen aan de Maas

Zonnebloem afdeling

Op maandag 21 november hebben we een bezoek gebracht aan de Tingieterij 't Oude Ambacht in Aphen aan de Maas.

Op 21 november gingen we voor ons maandelijkse uitstapje van De Zonnebloem afdeling Leersum met de bus naar Alphen aan de Maas. Daar werd een bezoek gebracht aan de tingieterij. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekker gebakje vertelde Martijn van Zon over het ontstaan van het bedrijf en de manier van maken aan de hand van enkele tentoongestelde voorwerpen. Ook toonde hij de hier al 10 jaar gemaakte landskampioenschaal eredivisie voetbal. Daarna kregen we in de gieterij een uitvoerige demonstratie van de verschillende manieren  hoe de voorwerpen gemaakt worden en maakte hij een mooie tinnen vaas die door een van onze gasten gewonnen was. Ook werd er uitgebreid in de showroom gekeken (en gekocht) waar we konden genieten van veel mooie producten die in de gieterij gemaakt zijn. Op weg naar huis werd er nog lekker nagekletst over de opnieuw geslaagde middag.

Als u klikt op de link hieronder dan kunt u alle 51 foto's zien die in het fotoalbum staan.
Onder de link is een selectie gemaakt van 5 foto's uit het fotoalbum.

Chris van der Weide

0343-461007
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken