Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilligers Activiteit 2017

Zonnebloem afdeling

Op zaterdag 2 september hebben een groot aantal Vrijwilligers van de afdeling Leersum hun jaarlijkse gezamenlijke activiteit gedaan.

Het werd even spannend toen om 13.00 uur een tropische onweersbui naar beneden stortte, gelukkig werd het na een half uur droog. Met 14 vrijwilligers en 3 introducé s werden we opgewacht bij het poortgebouw van Landgoed Zuylestein door onze “aanvoerder” Gert Hofsté, uit Tubbergen. Om 14.00 uur zwaaide Anneke Bos ons uit en staken we de Rijksstraatweg over het bos in. Gert, “de klootschieter” legde het spel klootschieten uit. Het is een werpsport, een zeer oud volksspel en wordt in Overijssel en de Achterhoek als georganiseerde sport beoefend. Met een met loodverzwaarde bal (kloot) gooit de speler onderhands zover mogelijk. Over een uitgezet parcours spelen twee teams tegen elkaar. De eerste van team A gooit de kloot zover en hard mogelijk weg, vervolgens gooit  speler 2 zijn bal, de andere spelers lopen de bal na en om beurten gooit ieder de bal verder.  Team B gaat op dezelfde wijze aan de slag. Het is de bedoeling te proberen de afstand van het parcours in zo min mogelijk worpen af te leggen.
Wij werden in 4 groepjes  ingedeeld en 2 groepen vormden een team.
We gingen aan de slag, het leek makkelijker dan het was, plassen, bochten in het pad, boomwortels en steentjes lieten de kloot alle kanten opspringen. Tussen de brandnetels en braamstruiken werd gespeurd naar de bal.  Het was spannend en we hadden veel lol.
Om 16.00 uur werden we door enkele vrijwilligers, die alleen voor het drankje na afloop kwamen, verwelkomd in “Il Sogno" (in het poortgebouw van Landgoed Zuylestein) en dronken we met elkaar een drankje en aten we een  hapje.
We hadden een geweldige middag en het was een sportieve en leuke ervaring.

Door te klikken op de link hieronder komt u in ons fotoalbum waar 10 foto's staan van deze activiteit.

 

Frans Groot

0343-456408
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken