Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven

zilvermuseumschoonhoven13mrt2018-05jpg

Op dinsdagmiddag 13 maart zijn we naar het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven geweest.

Met 19 Gasten en 16 Vrijwilligers zijn we in een aangepaste bus van Van Vlastuin naar het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven geweest. Het vertrek bij WZC De Schermerij liep een beetje vertraging op omdat de rolstoel lift niet werkte. Er is even met een technische blik naar gekeken en er zijn een paar zekeringen vervangen maar dat mocht allemaal niet helpen. Er was geen beweging in te krijgen. Omdat 2 van onze Gasten, zittend in hun rolstoel, eigenlijk met de lift de bus in moesten is er even overleg gevoerd. Met behulp van een paar Vrijwilligers is 1 Gast via de vooringang alsnog op haar plaats gekomen. Voor de andere Gast is een Vrijwilliger met zijn eigen auto meegereden met haar rolstoel op de achterbank. De rit naar Schoonhoven is verder zonder problemen verlopen.

Het Nederlands Zilvermuseum is gevestigd in een eeuwen oud gebouw. Op de plaats van het St. Elisabethsklooster werd er in 1627 het Arsenaal gebouwd. Van 1826 tot 1862 was het een school en een pakhuis. In 1862 is het verbouwd en vergroot tot kazerne. Het garnizoen vertrok in 1966. Sinds 1978 is het een museum. De helft van het gebouw is nu museum en de andere helft zijn appartementen.

De rode loper lag al voor ons uit en de tafels met de koffie/thee met een Schoonhovenaartje (een plaatselijk gebakje) stonden al voor ons klaar. Het bezoek aan het museum zelf (en de zilversmederij) kon iedereen daarna op eigen beweging doen (en behulp van de Vrijwilligers). Om boven te komen (de meeste uitstallingen van al het zilverwerk zijn op de 1e etage) was er ook een lift dus dit museum is prima rolstoel toegankelijk. In overzichtelijke vitrines en kasten is een grote verscheidenheid aan gebruiks- en pronkartikelen te zien.

Rond 16.00 uur zijn we weer ingestapt in bus en auto en weer naar Leersum gereden waar we, ondanks de files op de A2 en de A12, rond 17.15 weer bij WZC De Schermerij waren. Te horen aan de positieve geluiden heeft iedereen zich weer prima vermaakt.

Via de link hieronder komt u in ons fotoalbum waar alle 81 foto's van deze activiteit staan.

Herbert Steeman

0620524020
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken