Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Busdagtocht Bollenvelden Kennemerland

dagtochtbollenvelden11apr2018-13jpg

Op woensdag 11 april zijn we met een aangepaste touringcar van Eemland Tours op zoek gegaan naar bloeiende bloemen op de bollenvelden.

Voor de Leersumse Zonnebloem gasten en vrijwillig(st)ers, stond voor de april activiteit een bezoek aan de bollenvelden in het Kennemerland op het programma. We vertrokken om 10 uur met de bus van Eemland Tours richting Alkmaar. Na een voorspoedige rit over de snelwegen pakten we de afrit bij Heemskerk om zo richting Castricum te rijden en de bollenvelden te zoeken. Bij Castricum zagen we de eerste kleine velden met witte en blauwe druifjes. Daarna reden we richting Bakkum waar we ook nog enkele gekleurde velden zagen en vervolgden onze weg richting Egmond aan Zee waar we over de boulevard zijn gereden en ook nog zicht hadden op het strand en de Noordzee. Het was inmiddels bijna tijd voor onze lunch en we reden weer richting Bakkum en zagen de kleine stukjes kleurenpracht nogmaals van de andere kant. In  Johanna's Hof werden we hartelijk ontvangen en onze gasten kwamen in een sfeervolle zaal met uitzicht op de mooie tuin. Iedereen werd voorzien van een kopje koffie of thee en kon al snel genieten van de gekozen pannenkoek met een drankje. Daarna volgde nog een lekker ijsje met warme chocoladesaus en konden we rond 14 uur weer in de bus stappen. Inmiddels hadden we navraag gedaan waar we meer bloeiende bollenvelden konden vinden, want we zagen wel veel bollenvelden maar geen fel gekleurde. Vorig jaar om deze tijd waren de meeste bollenvelden al uitgebloeid, maar door het koude voorjaar bloeien ze dit jaar later en waren ze er (nog) niet. In overleg met chauffeur Theo hebben we besloten er een toeristische terugreis van te maken. Na een klein stukje snelweg gingen we via het oude Schiphol richting Uithoorn en via Mijdrecht en de Vinkeveense plassen reden we langs de Vecht, de Loosdrechtse plassen, vliegveld Hilversum via allerlei kleine binnenweggetjes naar Leersum. Het was een prachtige tocht en iedereen heeft genoten van een mooi stukje Nederland.

Bij thuiskomst werd iedereen verrast met een bosje tulpen, zodat er thuis een herinnering staat aan deze dag van hetgeen we graag aan iedereen hadden willen laten zien.

Door te klikken op de link hieronder komt u in ons fotoalbum waar alle 111 foto's van deze dag staan.

Herbert Steeman

0620524020
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken