Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Busdagtocht Bollenvelden Kennemerland

dagtochtbollenvelden11apr2018-13jpg

Op woensdag 11 april zijn we met een aangepaste touringcar van Eemland Tours op zoek gegaan naar bloeiende bloemen op de bollenvelden.

Voor de Leersumse Zonnebloem gasten en vrijwillig(st)ers, stond voor de april activiteit een bezoek aan de bollenvelden in het Kennemerland op het programma. We vertrokken om 10 uur met de bus van Eemland Tours richting Alkmaar. Na een voorspoedige rit over de snelwegen pakten we de afrit bij Heemskerk om zo richting Castricum te rijden en de bollenvelden te zoeken. Bij Castricum zagen we de eerste kleine velden met witte en blauwe druifjes. Daarna reden we richting Bakkum waar we ook nog enkele gekleurde velden zagen en vervolgden onze weg richting Egmond aan Zee waar we over de boulevard zijn gereden en ook nog zicht hadden op het strand en de Noordzee. Het was inmiddels bijna tijd voor onze lunch en we reden weer richting Bakkum en zagen de kleine stukjes kleurenpracht nogmaals van de andere kant. In  Johanna's Hof werden we hartelijk ontvangen en onze gasten kwamen in een sfeervolle zaal met uitzicht op de mooie tuin. Iedereen werd voorzien van een kopje koffie of thee en kon al snel genieten van de gekozen pannenkoek met een drankje. Daarna volgde nog een lekker ijsje met warme chocoladesaus en konden we rond 14 uur weer in de bus stappen. Inmiddels hadden we navraag gedaan waar we meer bloeiende bollenvelden konden vinden, want we zagen wel veel bollenvelden maar geen fel gekleurde. Vorig jaar om deze tijd waren de meeste bollenvelden al uitgebloeid, maar door het koude voorjaar bloeien ze dit jaar later en waren ze er (nog) niet. In overleg met chauffeur Theo hebben we besloten er een toeristische terugreis van te maken. Na een klein stukje snelweg gingen we via het oude Schiphol richting Uithoorn en via Mijdrecht en de Vinkeveense plassen reden we langs de Vecht, de Loosdrechtse plassen, vliegveld Hilversum via allerlei kleine binnenweggetjes naar Leersum. Het was een prachtige tocht en iedereen heeft genoten van een mooi stukje Nederland.

Bij thuiskomst werd iedereen verrast met een bosje tulpen, zodat er thuis een herinnering staat aan deze dag van hetgeen we graag aan iedereen hadden willen laten zien.

Door te klikken op de link hieronder komt u in ons fotoalbum waar alle 111 foto's van deze dag staan.

Chris van der Weide

0343-461007
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken