Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Speciale Terrasmiddag Parc Broekhuizen

05broekhuizen-1jpg

Op maandagmiddag 14 mei hebben we met een grote groep Gasten en Vrijwilligers een 'speciale' terrasmiddag gehouden op het terras van Parc Broekhuizen in Leersum.

We troffen het met het weer toen we voor de mei activiteit van de Leersumse Zonnebloem met 58 gasten en vrijwillig(st)ers vertrokken voor de terrasmiddag bij Parc Broekhuizen. De zon scheen volop en we konden plaats nemen op het terras met het prachtige uitzicht op de vijver en het park met als achtergrond het historische gebouw. Nadat we het terras ‘verbouwden’ zodat de meeste gasten in de schaduw konden zitten werd de koffie of thee geserveerd met lekkere friandises en werden onze gastsprekers verwelkomd. De heer E. Stratenus vertelde over de geschiedenis en zijn belevenissen op Kasteel Broekhuizen. Het kasteel werd door Mr. C.J. Nellesteyn gebouwd die in 1832 overleed en werd door diens kleinzoon in 1897 verkocht aan Maarten, ridder Pauw van Wieldrecht, zijn overgrootvader. Het kasteel werd in 1906 verwoest door een brand, doordat zijn overgrootmoeder met een kaars zocht naar een gevallen vingerhoed waarbij de gordijnen in brand vlogen, en door zijn overgrootvader opnieuw opgebouwd. In 1939 verwierf hun dochter het kasteel en zij was getrouwd met Jhr. Mr. Th.J.G. Stratenus. Dit zijn de grootouders van onze spreker en zij stierven in 1965 twee weken na elkaar. Hun zonen verkochten het pand en het park in 1965 aan het Rijk. Dhr. Stratenus kwam regelmatig bij zijn grootouders en kon vaak samen met neefjes en nichtjes naar hartenlust spelen en hutten bouwen in het park. Hij heeft zeer goede herinneringen aan de tijd dat hij op het kasteel op bezoek kwam.

Daarna vertelde Jeanine Roos over de huidige situatie. In december 2016 werd na een lange leegstand en na een grote renovatie Parc Broekhuizen geopend. Het is gevestigd in een historische locatie met restaurant Voltaire en prachtige suites en zalen. Nadat onze gastsprekers werden bedankt voor hun verhaal en als dank een Leersumse schaapje overhandigd kregen hebben we onze middag vervolgd met lekkere drankjes en hapjes.

Al onze gasten gingen tevreden naar huis na van een “top” middag genoten te hebben.


Via de link hieronder komt u in ons fotoalbum waar alle 51 foto's van deze middag staan.

Herbert Steeman

0620524020
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken