Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Zeereuzen Spotten bij Hoek van Holland

zeereuzenspotten12jun2018-02jpg

Op dinsdagmiddag 12 juni zijn we met een aangepaste touringcar van Van Vlastuin naar Hoek van Holland geweest.

Het animo voor onze juni activiteit was zo groot dat we met een bijna volle bus met Leersumse Zonnebloem gasten en vrijwillig(st)ers op 13 juni rond 12.30 uur vertrokken voor een lange rit naar Hoek van Holland om daar te gaan genieten van het voorbij varen van de grote zeeschepen. Rond twee uur kwamen we aan bij Restaurant Unicum Waterweg wat pal aan de Nieuwe Waterweg ligt, waardoor we een goed zicht hadden op de voorbij varende zeereuzen. Het gebak stond al voor ons klaar en een kopje koffie of thee werd daarna snel geserveerd. Onze vrijwilliger Jac Verschoor vertelde intussen over de werkzaamheden die gedaan zijn tijdens de tijd dat hij daaraan heeft gewerkt voor Rijkswaterstaat en ook in Hoek van Holland woonde. Het werk was nodig voor de bereikbaarheid van de havens van Rotterdam en Europoort voor de steeds grotere zeeschepen. De werkzaamheden bestonden o.a. van het uitdiepen van de vaargeulen, verlengen van pieren met betonblokken van 2.50 bij 2.50 meter met een gewicht van 50 ton en het glad maken van de zeebodem tot aan Calais. Het opgezogen zand werd weer gebruikt voor het ophogen van het strand. Na het verhaal van Jac werden de drankjes en de gebruikelijke ‘advocaatjes met slagroom” geserveerd vergezeld met lekkere hapjes en werd er gezellig gepraat en genoten van de voorbijvarende schepen. Rond kwart over vier stapten we weer in de bus om huiswaarts te gaan. Helaas kwamen we in verschillende files terecht waardoor we een half uur later thuis waren dan gepland maar al onze gasten gingen weer tevreden naar huis na opnieuw van een “top” middag genoten te hebben. 

Via de link hieronder komt u in het fotoalbum waar alle 97 foto's van deze middag staan.

Chris van der Weide

0343-461007
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken