Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Dagtocht Giethoorn

a-dagtochtgiethoorn16aug2018-08jpg

Op donderdag 16 augustus zijn we met een aangepaste touringcar naar het Venetiƫ van het Noorden geweest

Op donderdag 16 augustus was het dan zover. We gingen met 37 gasten en 12 vrijwilligers met de bus naar Giethoorn.
Giethoorn is een klein dorpje in de kop van Overijssel. Dit karakteristieke gebied is ontstaan in de vervening. Om de turf te vervoeren groef men vaarten en sloten waardoor er eilandjes ontstonden. Deze eilandjes zijn onderling door bruggetjes met elkaar verbonden. Het dorp is wereldwijd bekend om de kleine waterwegen en met haar 180 bruggetjes wordt het wel Venetië van het Noorden genoemd. Giethoorn trekt ieder jaar één miljoen bezoekers en wij mochten er dit jaar bij horen!
Onze chauffeur bracht ons via Frankrijk, Zuiderzee en vele Hollandse vergezichten naar Giethoorn.
Na al deze mooie indrukken tijd was het tijd voor de inwendige mens en hebben we met zijn allen genoten van een heerlijke koffietafel. Daarna hebben we met twee elektrische rondvaartboten Giethoorn vanaf het water kunnen bewonderen.
Tijdens de rondvaart vertelde de Kapitein ons over de vele pittoreske boerderijen, prachtige tuinen en het beroemde Café de Fanfare. Dit kreeg bekendheid door de opnamen van de film De Fanfare van Bert Haanstra. Na de rondvaart hebben we met zijn allen genoten van een drankje of ijsje op het terras.
Na al deze belevenissen was het rondom vier uur weer de hoogste tijd om richting Leersum te vertrekken. De chauffeur bracht ons na een succesvolle dag weer terug naar de Utrechtse Heuvelrug.

Als u klikt op de link hieronder dan komt u in ons fotoalbum waar alle foto's van deze mooie dag staan.

 

 

Chris van der Weide

0343-461007
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken