Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

't Huis Theater, Op pad met Annie M.G. Schmidt

thuistheater-amgschmidt31okt2019-21jpg

Op donderdagmiddag 31 oktober zijn we met een bus naar Amersfoort gereden om in theater Flint te genieten van liedjes en sketches van Annie M.G. Schmidt.

Deze middag was georganiseerd door de Regionale Zonnebloemafdeling Rijn & Heuvel. Van de 15 Plaatselijke Afdelingen uit de regio waren er 13 aanwezig met hun Gasten en Vrijwilligers. In totaal waren we met meer dan 550 Zonnebloemers.
Toen we Amersfoort binnen reden werden we verwelkomd door een reusachtige stier. Aangekomen bij theater Flint was het een drukte van belang want we waren niet de enige afdeling die met een bus wasn gekomen. Binnen werden we door 10 leerlingen van het Futura College uit Woerden opgewacht bij de garderobe om onze jassen in ontvangst te nemen, ons te voorzien van koffie of thee met een koekje en ons naar onze plaatsen te begeleiden. Om 14.00 uur opende Marijke van Munster, de Voorzitter van de Regionale Afdeling Rijn & Heuvel, de middag en heette iedereen van harte welkom. Daarna was het de beurt aan de beide artiesten, Jeske en Luc, om ons, voor en na de pauze, in mooie kostuums een groot aantal liedjes en sketches van Annie M.G. Schmidt ten gehore te brengen zoals: Op een mooie Pinksterdag, Dikkertje Dap, Bello, M'n Opa, Een Stekkie van de Fuchsia, Ja zuster Nee zuster, Vluchten kan niet meer en Ik zou je het liefste in een doosje willen doen. Te veel eigenlijk om op te noemen. In de pauze heette de burgemeester van Amersfoort, dhr. Bolsius, ons ook van harte welkom in Amersfoort. Voor de dorstige kelen was er in de pauze koffie en thee, Jus 'd Orange en natuurlijk ... advocaat met slagroom. Ook werden er zoete hapjes bij geserveerd. Aan het einde van de voorstelling bedankte Marijke de beide artiesten voor hun optreden en gaf hen, onder luid applaus van ons, het publiek,  een Zonnebloem als aandenken. Hierna werden de leerlingen van het Futura College, voor wie het begeleiden van deze middag een stage opdracht was, op het toneel geroepen. Uit handen van Marijke kregen ze een oorkonde en een Zonnebloem voor hun inzet en toewijding om het ons zo makkelijk mogelijk te maken. De 4 organisatoren (ook Zonnebloemvrijwilligers): Petra van Gend, Ina Jansen, Bert Staal en Frans Groot, die niet alleen vandaag maar ook al een paar maanden hiervoor druk waren met de organisatie, werden bedankt voor hun inzet en ook voor hen was er een Zonnebloem. Daarna was het tijd om per afdeling naar de uitgang te gaan, de jas weer aan te trekken en in de bus te stappen. Toen we Amersfoort uitreden deed de stier ons weer uitgeleide.

Het was een mooie Zonnebloemmiddag.

Als u klikt op de link hieronder dan komt u in het fotoalbum waar alle 60 foto's van deze middag staan.

Herbert Steeman

0620524020
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken