Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bezoek aan de Klompenmakerij in Dussen

klompenmakerijdussen17okt2019-13jpg

Op donderdag 17 oktober zijn we met onze Leersumse Zonnebloemgasten en -vrijwilli(st)ers met een touringcar van Eemland Reizen naar Klompenmakerij Den Dekker in Dussen geweest.

Op weg daarheen was er een lange file maar onze chauffeur was zo inventief om deze te ontwijken zodat we toch op tijd aankwamen in Dussen. We werden gastvrij verwelkomt door de klompenmaker en de koffietafel met allerlei lekkers stond al voor ons klaar. Nadat iedereen daarvan had genoten gingen we naar de klompenmakerij waar Peter den Dekker ons op humoristische wijze vertelde over zijn vak en ons liet zien hoe hij nog steeds klompen handmatig maakt met de 100 jaar oude machines. Ook toonde hij de verschillende modellen klompen die in diverse streken gedragen werden. Tevens vertelde hij dat er steeds minder klompenmakers zijn omdat er bijna geen klompen meer gedragen worden en het vak daardoor uitsterft. Gedurende drie generaties was de klompenmakerij eigendom van de familie van Gennip, van 1871 tot 2002. Om de traditie van dit unieke en oude ambacht levend te houden, droeg Piet van Gennip het bedrijf toen over aan de huidige klompenmaker: Peter den Dekker. Den Dekker werkte op dat moment al bijna 20 jaar lang in de klompenmakerij en heeft zodoende veel ervaring opgedaan. Samen met zijn vrouw Patricia heeft hij in 2002 een geheel nieuwe klompenmakerij gebouwd, maar wel in de oude stijl. De nieuwe klompenmakerij is gelijkvloers en tevens rolstoeltoegankelijk, dus ideaal voor onze doelgroep. Er zijn  nog wat klompenmakers en die zie je meestal op braderieën en om het oude vak toch te kunnen blijven tonen ontvangt Peter en zijn vrouw groepen en organiseert workshops. Na de humoristische uitleg waar we veel gelachen hebben genoten we nog van een kopje koffie of thee met heerlijk zelfgemaakt gebak terwijl er gretig werd gekocht, want Peter maakt van klompen ook prachtige ‘vogelhuisjes’ waar koolmeesjes lekker in kunnen broeden. Via een mooie toeristische route gingen we voldaan naar huis en kunnen we terugzien op een mooie, leerzame en gezellige dag.

Als u klikt op de link hieronder dan komt u in ons fotoalbum waar alle 60 foto's van deze activiteit staan.

Herbert Steeman

0620524020
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken