Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Spoorwegmuseum in Utrecht

a-spoorwegmuseumutrecht19nov2019-47jpg

Een middagje treintjes kijken.

Op dinsdagmiddag 19 november was de activiteit van onze 40 Leersumse Zonnebloemgasten en vrijwillig(st)ers naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Met de bus kwamen we snel aan in Utrecht en liepen we langs de Koninklijke trein naar de kaartjescontrole en het restaurant. Daar werden we vriendelijk ontvangen en genoten we van de koffie of thee met gebak. Daarna was iedereen vrij om het museum te bezoeken en te genieten van treinen van het verleden en van nu. Het museum is heel divers en veel gasten, vergezeld van een vrijwilliger, bekeken de vele oude treinstellen en  bezochten verschillende attracties waaronder 'De Vuurproef'. Dit is een attractie waarin  je meegenomen wordt door twee eeuwen treinhistorie en zit je als machinist, stoker en remmer voorin de trein en volgt er een spectaculaire tocht  door woestijnen, over besneeuwde bergen, langs ravijnen etc. Ook werd het theater Droomreizen bezocht en tijdens de voorstelling hoe in vroegere tijden  een rijke dame met de trein en boot naar Londen reisde fungeerde Chris als kruier en Jac als Paleisbewaker, een leuk en soms  hilarisch toneelstuk. Op weg naar de uitgang werd er door velen nog even door de Koninklijke rijtuigen gelopen om te proeven hoe de Koninklijke familie per trein reisde en daarna bracht de bus ons weer naar Leersum. Iedereen heeft genoten van dit uitstapje waar velen nog nooit geweest waren en kijken terug op een leerzame en gezellige middag.

Als u klikt op de link hieronder dan komt u in ons fotoalbum waar alle 126 foto's van deze middag staan. Veel kijk plezier.

Herbert Steeman

06-20524020
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken