Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Fotoavond Oud Leersum in De Schermerij

fotoavondoudleersum15jan2020-20jpg

Op woensdagavond 15 januari 2020 hebben we onze eerste activiteit van dit jaar, een fotoavond over Oud Leersum, gehouden.

Als eerste activiteit van dit jaar hebben we een fotoavond gehouden in de koffiekamer van De Schermerij met als onderwerp: Oud-Leersum.
Leersummer Hans van Brenk heeft een grote collectie ansichtkaarten die hij, samen met Rijk Meerbeek, heeft gescand en gedigitaliseerd. Op verzoek kan hij presentaties met verschillende onderwerpen laten zien. Voor onze wat oudere Leersumse Gasten/Deelnemers was het een feest van herkenning om de foto's van het Leersum uit hun jeugd weer eens te zien.
Bij binnenkomst werd er begonnen met koffie/thee met gebak. Hierna opende onze voorzitter, Frans Groot, de avond en heette iedereen van harte welkom. Daarna begon Hans met zijn presentatie. Om 20.20 uur werd de pauze aangekondigd waarin de hapjes en drankjes werden geserveerd. Zoals gebruikelijk was de advocaat bijna niet aan te slepen. Om 20.45 uur ging Hans verder met zijn presentatie.
Wat vooral goed zichtbaar was op de foto's was de ruimte die er vroeger was rondom ons mooie dorp. Een groot aantal gebouwen uit die tijd staan er nog steeds (misschien een beetje verbouwd) maar ook zijn er een aantal verdwenen en hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw. Ook de tramlijn is verdwenen maar de Remise hebben we wel bewaard. Wat ook opviel was het grote aantal benzinepompen in het dorp.
Na afloop van zijn presentatie werd Hans bedankt door Anneke Bos, ons waarnemend Bestuurslid Activiteiten, waarna Anneke tegelijk maar even een toelichting gaf op de rest van het jaarprogramma. Dat zit, o.a. dankzij de opbrengst uit de statiegeldbox bij Albert Heijn (medio 2019) en de subsidie van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug voor 2020, weer vol met mooie activiteiten in onze eigen omgeving maar ook wat verder weg.

Deze avond was in ieder geval weer geslaagd.

Als u klikt op de linkhieronder dan komt u in ons fotoalbum waar alle 32 foto's van deze avond staan.

 

Herbert Steeman

0620524020
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken