Met de Museumplusbus naar het Zuiderzeemuseum

396a2622jpg

We moesten vroeg op om met deze activiteit mee te kunnen, maar het weerhield velen niet om mee te gaan.

De dag begon met prachtig zomerweer, het zou vandaag weleens 28 graden kunnen worden. 
De museumbus zou rond 8 uur komen. En hij was er!
Na de samenkomst in de Schermerij te Leersum van 28 deelnemers en 17 vrijwilligers gingen we met een blij en verwachtingsvol gevoel alle voorkomende zaken regelen, bijv. verdeling taken, koppeling vrijwilliger/ deelnemer, kijken of iedereen aanwezig is en de betaling voor deze dag o.l.v. natuurlijk onze penningmeester Anneke Bos, die helaas deze tocht niet mee kon gaan.
Nadat iedereen comfortabel zat in de luxe airco museumbus zijn we om 8.45 uur vertrokken naar Enkhuizen. Tijdens de reis vertelde onze chauffeur Joline veel over de omgeving op een duidelijke en vriendelijke manier. (ook op de terugreis deed ze dat).
Precies om 10.30 uur kwamen we aan en de koffie en gebak stond al voor ons klaar, een heerlijk welkom. Ook daar waren 3 vrijwilligers van het museum die ons na de koffie gingen begeleiden tijdens de dag. 
Programma was als volgt: na de koffie, rondleiding door museum, lunch, nadien even vrij wandelen en om 14.15 weer bij het restaurant om naar de boot te gaan om te varen over IJsselmeer en uitstappen bij de uitgang/museumbus.Perfect geregeld!!
Over het museum: 140 authentieke historische panden van rond de voormalige Zuiderzee, je waant je echt in vroegere tijden als je wandelt over de “klinkertjes”en je ziet de verschillende ambachten, de figuranten speelden hun rol met verve.
De deelnemers waren enthousiast over deze dag. We kregen zelfs als afdeling van de Zonnebloem Leersum een compliment over de wijze hoe we het zo ordelijk en goed hadden georganiseerd.
Na het maken van een groepsfoto vertrokken we met Joline onze super-chauffeur richting Leersum en nu via Lelystad en langs het Markermeer. Een prachtige terugreis.
Voldaan en ook positief vermoeid reden we om 17.15 uur Leersum binnen en om 17.30 namen we afscheid van elkaar en Jorine bij de Schermerij.Wat een fijne dag!!

Wnd.Secretaris: Frans Groot

06-53129218
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken