Lichtjestour door Den Ilp en Amsterdam.

396a3918jpg

We hebben met Eemland een lichtjestour gereden.

Donderdag 15 december om 14.45 uur vertrok de bus met 47 gasten en vrijwilligers richting Amsterdam voor de lichtjestour die vorig jaar niet door kon gaan vanwege de Corona. Omdat we ruim op tijd vertrokken kon chauffeur Rik een mooie toeristische route rijden naar restaurant Hoeve Landzicht in Nieuwer ter Aa. Daar werd om 16.30 uur van een uitgebreide koffietafel genoten. Met een vlotte bediening en zeer goed verzorgd. De deelnemers hadden het er prima naar het zin.
Rond 17.30 vertrok de bus weer richting Purmerend vanwaar een mooie tocht werd gereden door Den Ilp en Landsmeer, twee lintdorpen die er om bekend staan dat de mensen in de Kersttijd veel kerstverlichting en -uitstallingen in hun tuinen hebben. Vanwege de energiecrisis was er helaas wat minder te zien dan gebruikelijk maar toch was het een mooi ritje langs de diverse mooie kerstverlichtingen.
Als klap op de vuurpijl werd de rit vervolgd via Amsterdam-Noord en de IJ-tunnel naar hartje Amsterdam. In het centrum was er ook prachtige kerstverlichting en als kers op de taart was er het ritje over de Dam, langs het Paleis en het Nationaal Monument. De Dam was prachtige verlicht alsmede de grote winkels en hotels, zoals Krasnapolsky. Dwars door het centrum reed de chauffeur via, Rokin, Munttoren, het Scheepvaartmuseum en noem maar op, uiteindelijk langs de Amstel naar de Berlagebrug, nog steeds de mooiste toegang tot de stad. Vervolgens ging het huiswaartse via de A2 en Ouderijn. Om 20.45 uur was de rit teneinde en kon er worden teruggezien op een hele mooie en gezellige lichtjestour.

Voor ons fotoalbum Klik op onderstaande link:

Wnd.Secretaris: Frans Groot

06-53129218
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken