De Mps De Zonnebloem maakt weer vaarvakanties

Omdat de Mps De Zonnebloem door corona niet meer met gasten kon varen, werden vrijwilligers uitgenodigd in diverse havens het schip te bezichtigen.

Alle donateurs en vrijwilligers van de Zonnebloem zijn de laatste weken in de gelegeheid gesteld om een bezoek te brengen aan het vakantieschip MPS de Zonnebloem. Een aantal vrijwilli(st)ers van onze afdeling hebben in Wijk bij Duurstede een bezoek aan het schip gebracht.
Als laatste aanlegplaats was Arnhem, alwaar Roel en Marina Zaaijer het schip hebben bezichtigd. 
Bij de receptie werden we verwelkomt en kregen een routebeschrijving van het schip. Op alle belangrijke punten waren vrijwilligers aanwezig om tekst en uitleg te geven. Op deze manier bekeken we alle mogelijke plaatsen van het schip. O.a. kapsalon, het restaurant met U vormig buffet waar het ontbijt en de lunch wordt gebruikt en s”avonds het diner op borden wordt uitgeserveerd. Maar ook de machinekamer, de 2 en 1 persoonshutten met voor 2 kamers 1 complete badkamer, de medische ruimte en de verwenbadkamer, ook de wasserij, de oplaad en reparatie kamer, de hutten van de vrijwilligers en het zonnedek en de stuurhut werden door ons bekeken. Zelfs over de verwerking van het afvalwater werden we volledig geïnformeerd. Als laatste werden we in de salon met uitzicht op de Rijn verwend met de bekende Zonnebloem koffie met appeltaart.
Al met al een fantastisch schip waar de gasten met een weekje uitermate goed verwend worden op een mooie cruise met de nodige uitstapjes aan de wal. Gehandicapt in bed of rolstoel bij deze Zonnebloem vakantie is vrijwel alles mogelijk. Zuurstof nodig?  overal aansluitingen,  obesitas hiervoor zijn speciale bedden, even naar de kapper, gezellig koffie of een borrdeltje drinken, TV kijken of internetten, of s’avonds een dansje maken. Bij de Zonnebloem kan zoveeel meer dan je denkt.
|Per vakantie kunnen er 69 gasten mee, deze worden verzorgd door 63 vrijwilligers en 12 vaste bemanningsleden.
In september starten weer de vakanties met de MPS de Zonnebloem met een COVID 19 veilig beperkt aantal gasten en vrijwilligers.

Wnd.Secretaris: Frans Groot

06-53129218
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken