Avontuur in het Spoorwegmuseum

dsc0550jpg

De gasten en vrijwilligers van Zonnebloem Leusden hadden een gezellig uitje naar Utrecht. Samen met collega's van het Nationaal Bureau Zonnebloem.

Vrijwilligster Renee en ik moesten 11 gasten begeleiden naar een KN Travel bus. Als dat maar goed gaat... 5 minuten te vroeg kom ik aan bij de RABO en kan ik nog net de laatste van dat clubje de bus in zien gaan. We konden daardoor meteen weg naar Hamersveld. Iedereen stond klaar, maar mistte nog een echtpaar en Renee. Om 12 uur moest de bus echt weg gaan, dus zonder die drie gingen wij weg.
 
Half uur te vroeg komen wij aan bij het Spoorwegmuseum. 11 veel te enthousiastelingen en 1 als reisleider. Zoiets stond niet echt op mijn wensenlijstje, maar goed het lot heeft anders bepaald. Gelukkig had ik opgeschreven wat de planning was, want mensen wilde wel graag dat even doornemen. Voor het eerst een microfoon gepakt en in de huid van Jeanne gekropen. Na een korte wandelingen met wat barricades komen wij bij de ingang met als bonus 11 (?) mensen van Nationaal Bureau, die ons verder gingen helpen. Zij waren allen ook te vroeg.
 
Tijd voor koffie en gebak en tijd om een mysterie op te gaan lossen. Renee bleek de tijdsverandering te zijn ontgaan en stond netjes klaar in dezelfde minuut dat de bus wegreed en het echtpaar die ik mijn hoofd had ging niet mee, maar bleek een echtpaar te zijn, die al aanwezig was. Verder realiseerde ik mij totaal niet dat het Nationaal Bureau, mensen van het hoofdkantoor uit Breda waren, maar dat verklaarde waarom ik 2 mensen herkende.
 
Op het moment dat wij naar het museum willen gaan, komt daar Renee alsnog aan. Met zoveel vrijwilligers konden wij persoonlijke aandacht geven en ieder op eigen tempo de dingen bekijken. Renee kwam op het idee om naar het Theater te gaan en dat was een leuke show van 20 minuten over The Orient Express en naar een audiotoer "De Grote Ontdekking". Anderen bleken o.a. naar De Vuurproef geweest te zijn, een spannende reis langs twee eeuwen spoorgeschiedenis.
 
Al snel zijn 2 uur voorbij en gingen we een afsluitende borrel doen. Restaurant in de ontvangshal (waar we begonnen) was dicht en een personeelslid vertelt "normaal gesproken is het inderdaad dat hier ook wordt afgesloten". Via de telefoon bleek haar collega de rest gesignaleerd te hebben in het restaurant in het museum. Eenmaal op die plek zagen we niks, maar ik vond ons clubje naast de winkel. Waarom zou ik niet weten, maar verstoppertje spelen is natuurlijk van alle tijden.
 
Als ik ga zitten en mijn Cranberrysap met nootjes voor mij hebt, zie ik een klok met 16:13. Om kwart over 4 had ik afgesproken buiten bij de chauffeur. Snel een groepsfoto regelen (citaat van iemand van Nationaal Bureau over haar collega's en de gasten: Je krijgt ze geloof ik niet mee), terwijl persoonlijk Renee de chauffeur inlicht in raptempo.
 
Een kwartiertje later waren we al bij de bus en zwaaiden wij de verschrikkelijk leuke, gezellige medewerkers van het Nationaal Bureau gedag en gingen wij gezellig napraten. Geloof dat iedereen heeft genoten en ik, ik mag donderdag nog een keer met 2 mannen die uitgeloot waren samen met Ita. 
 
Jürgen Erik

Ita Verweij

06-36403074
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken