Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Veluwsebustocht

dsc1369jpg

Dankzij de Grote Clubactie van RABObank gingen 60 gasten en 15 vrijwilligers met Marion Reizen uit Dronten een Veluwebustocht doen donderdagmiddag 26 november.

Bij 't Hamersveld probeerde ik 10 Vakantiegidsen te geven om uit te delen aan Coosje, die samen met Fred de coördinatie deed aldaar. Coosje zat met haar hoofd al in de Veluwe, dus liep 2 x weg. "daarom vind ik het zo leuk met De Zonnebloem Leusden" legde ik 2 chauffeurs die getuigen waren uit. 
 
Vrijwilliger Lucas kwam met een plastic tas met 6 De Zonnebloem hesjes aan. Toen ik mijn camera hard liet vallen tijdens het openmaken van de doos met gidsen, bleek Lucas ook niet heel scherp te zijn. Pas na het zien van de foto's kwam ik er achter waarom dat hesje niet zo mooi zat. Niet alleen zat hij met zijn armen verkeerd, maar uiteindelijk had hij het ook verkeerd om aan. Coosje liep ook bij hem hard weg toen hij haar er een wilde geven. Samen met Wil M. ging ze zorgen dat alles goed ging in de bus. Zoals gewoonlijk is Wil heel alert, dus merkte meteen op, dat ik bij de RABObank moest zijn en daar ging ik dan ook als een speer naar toe.
 
Om exact 13.00 uur vertrokken we na een korte introductie van Marc, onze chauffeur. Thea heet ons welkom, zij zorgt met Fred dat het bij ons goed verloopt. Fred ging meteen aan de slag met welke pannenkoeken we willen. De meeste hadden de beste smaak oftewel appel. Toen ik achter in de bus goed keek in de doos, bleken er enveloppen en formulieren nog in de vakantiegidsen te moeten. Aangezien we eerst naar 't Hamersveld reden om samen op pad te gaan, vertelde ik Coosje dat ik ze "op ging sturen", zodat ze zij niet in Nunspeet zou hebben, maar al in Leusden.
 
Juist op het moment dat ik beetje uitgerust was van de drukke ochtend en de vakantiegidsen uitgedeeld waren, ging ik naast Mien haar man Johan zitten en begon binnen een minuut toevallig de rondleiding en realiseerde ik mij pas dat ik wel een hele goede gezellige plek bleek te hebben.  We reden een prachtige route naar o.a. Garderen (Bekend van de Zandsculpturen), landgoed De Stakenberg om vervolgens om 14. 30 uur aan te komen bij De Hoeve van Nunspeet.  In de andere bus bleek een mannelijke gast wagenziek te zijn geworden.
 
Als we een gebakje met een drankje op hadden ging iedereen om 15.10 uur richting de bus en krijgen we als extraatje Menno, de eigenaar van dit touringcarbedrijf er gratis bij die van alles wist te vertellen over de Veluwe, waaronder over zijn werk in Paleis 't Loo, waar hij Willem Alexander hielp met zijn broek aan trekken (inmiddels doet Maxima dat).
 
O.a. gaan we naar Elspeet, Apeldoorn (Paleis 't Loo en de plek van het Koninginnedagdrama van 2009) en moeten we een alternatieve route kiezen door afsluiting van een weg en komen we zo middenin het bos vast te zitten omdat op de bosweg Zweverink B.V. druk bezig is met het kappen van bomen. 600 meter ging dit bedrijf naar achteren rijden, zodat wij verder konden, zodat wij om 17.10 uur aankwamen bij Pannenkoekenhuis De Ossenstal in Epe.
 
Het grappige personeel zorgde voor de juiste entertainment. Als ik naar het toilet ga, bleek de ober mijn appelsap te serveren in die richting (zodat ik het tijdens het plassen kon opdrinken?) en wist zijn collega tot 3 of 4x toe aan mijn tafel te vragen "is hier iemand die pannenkoek met kaas wilde?". Met haar term "iemand met spek" dacht ik meteen aan diegene naast mij. Het noodlot bepaalde weer dat ik, als laatste aan moest schuiven bij.... Ita. 
 
Tijd ging hard. Het overviel mij dat wij al om 18.30 uur weer vertrokken. Thea en Fred gaven de chauffeurs een fles wijn en iedereen kreeg nog een mooie kaart als aandenken in de bus. Gelukkig moesten we nog even op Johan wachten, die nog even naar het toilet wilde, zodat ik nog even van de omgeving kon genieten ;-).
 
Binnen een uur waren we terug en kon niet anders zeggen dat ik Marion Reizen een fantastisch bedrijf vind. Wat een gezellig team. Jammer, dat onze voorzitter er niet bij was (en de rest), maar Menno geloofde wel dat "positieve geluiden" haar kant op zouden komen, hopend op nog meer bijzondere geslaagde samenwerkingen.
 
Zie voor meer foto's deze link.

Ita Verweij

06-36403074
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk