Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Geschiedenis van De Zonnebloem

Zonnebloem afdelingsnieuws

Hoe De Zonnebloem is begonnen en hoe zij nu is.

De Zonnebloem is, zoals u wellicht al weet, begonnen met het  radioprogramma ‘Radio Ziekenbezoek de Zonnebloem’ dat gepresenteerd en initieert werd door Alex van Wayenburg in 1945.  Pas is 1949 werd de stichting de Zonnebloem opgericht met, zoals we het nu nog kennen, verschillende afdelingen door het hele land. In 1952 was de eerste loterij met toen als hoofdprijs 1.000 gulden.

In de loop van de jaren, zo werd er verteld, is er veel veranderd maar is er ook veel hetzelfde gebleven. De loterij kennen we nu nog steeds en ook de vakantieweken (begonnen in 1962) worden nog steeds georganiseerd. Zoals u wellicht nog kunt herinneren was er in 1983 en 1984 op tv een Aktie (123 TV Aktie) waarbij er geld werd ingezameld voor de Zonnebloemboot. Deze vaart vanaf 1985.

De Zonnebloem is nu uitgegroeid tot een stichting met 1209 plaatselijke afdelingen, ruim 41.651 vrijwilligers. Al deze vrijwilligers zorgen voor ruim 63.450 huisbezoeken, 329.500 deelnemers van dagactiviteiten en 8.142 vakantiegasten. En dat is iets om trots op te zijn!

Voor meer informatie kijk op www.zonnebloem.nl

terug

Ita Verweij

06-36403074
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk