Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

TV opnames voor actie Water voor de Zonnebloem

Vandaag zijn er bij restaurant Bras 73 TV opnames gemaakt voor de lokale zender EVA. De actie 'Water voor de Zonnebloem' krijgt zo mooie publiciteit.

In twee interviews lichten Ester van Zoeren (een van de twee bedrijfsleidsters van Bras 73) en Jeanne Kal (voorzitter van Zonnebloem Leusden) het hoe en wat van de actie toe:

Deze maand is restaurant Bras 73 samen met Zonnebloem Leusden een actie gestart. Ester van Zoeren vertelt: “Toen Peter Barendregt van Zonnebloem Leusden met idee van water voor de Zonnebloem aan kwam, waren we gelijk enthousiast. We hadden er eerder met ons vorige restaurant goede ervaringen mee. Normaal gesproken hoeven onze gasten niet voor een karaf water te betalen. Nu vragen we of ze er vrijwillig €1,50 voor willen betalen. De gehele opbrengst gaat naar Zonnebloem Leusden. We krijgen hele enthousiaste reacties.”

Zonnebloem Leusden, onderdeel van de landelijke Zonnebloem organisatie, heeft meer dan 30 vrijwilligers die regelmatig bij een deelnemer langs gaan of samen een activiteit ondernemen. Jeanne Kal licht verder toe: “Onze gasten zijn mensen met een fysieke beperking. Van jong tot oud. En vanwege die beperking kan men in een isolement raken. Naast de individuele bezoeken door onze vrijwilligers organiseren we regelmatig groepsactiviteiten. Zoals bezoek aan musea, dierentuin Amersfoort en onlangs nog de opera hier in Leusden. De opbrengst van deze ‘Water voor de Zonnebloem’ actie willen we gebruiken voor het vervoer bij deze activiteiten. Dat is onze grootste onkostenpost.”

Ester voegt nog toe: “Wat ons ook zo aansprak is dat het geld ten goede komt aan Leusdenaren. We hopen dan ook dat er meer plaatselijke ondernemers samen met de Zonnebloem of ander lokaal goed doel de handen ineenslaan.”

Meer informatie is over deze actie (met de laatste waterstanden) is te vinden op zonnebloem.nl/leusden/waterkaraf.

Vanaf zaterdag is het in het weekjournaal week 43 te zien.

Ita Verweij

06-36403074
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk