ZONNEBLOEM MAARSSEN NAAR SPOORWEGMUSEUM

img0336jpg

Op 4 april bezocht de afdeling Maarssen van de Zonnebloem het Spoorwegmuseum in Utrecht. Voor dit uitje was veel belangstelling, want wie kent dit geweldige museum niet?

Na een heerlijk kopje koffie en een groot stuk appeltaart begon de rondleiding onder leiding van twee gastvrije gidsen. Na een flinke afdaling meter kwamen de deelnemers in het jaar 1838 terecht en stond men oog in oog met de grootste locomotief van de NS: De Beul met kenteken NS 6317.

De beide gidsen namen de bezoekers mee in de geschiedenis van de treinen door de tijd, van stokoude stoomlocomotieven tot moderne elektrische treinen waarvan er sommigen sneller dan 300 kilometer per uur kunnen rijden!

In het Techlab werd uitleg gegeven over het voortbewegen van treinen, over rails en wissels. Ook  werd het oude Maliebaanstation uit 1874 bezocht, waar achter een huisloket  nog een ouderwets kaartje gekocht kan worden. Voor de liefhebbers was ook het modellenmagazijn erg interessant.

Hans de Wit

0346-562051 / 06-53344267
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?