Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

ZONNEBLOEM MAARSSEN NAAR SPOORWEGMUSEUM

img0336jpg

Op 4 april bezocht de afdeling Maarssen van de Zonnebloem het Spoorwegmuseum in Utrecht. Voor dit uitje was veel belangstelling, want wie kent dit geweldige museum niet?

Na een heerlijk kopje koffie en een groot stuk appeltaart begon de rondleiding onder leiding van twee gastvrije gidsen. Na een flinke afdaling meter kwamen de deelnemers in het jaar 1838 terecht en stond men oog in oog met de grootste locomotief van de NS: De Beul met kenteken NS 6317.

De beide gidsen namen de bezoekers mee in de geschiedenis van de treinen door de tijd, van stokoude stoomlocomotieven tot moderne elektrische treinen waarvan er sommigen sneller dan 300 kilometer per uur kunnen rijden!

In het Techlab werd uitleg gegeven over het voortbewegen van treinen, over rails en wissels. Ook  werd het oude Maliebaanstation uit 1874 bezocht, waar achter een huisloket  nog een ouderwets kaartje gekocht kan worden. Voor de liefhebbers was ook het modellenmagazijn erg interessant.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Hans de Wit

0346-562051 / 06-53344267
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?