Gouda Maakt

7 juli t/m 21 juli 2022

Vanwege het 750 jarig bestaan van Gouda is er een leute tentoonstelling over de Goudse maakindustrie van vroeger, nu én later.

Met een kleine groep van vrijwilligers en gasten zullen we de tentoonstelling Gouda Maakt bezoeken op woensdag 7 én 21 juli 2022. De vrijwilligers die zich hebben opgegeven gaan met de geïnteresseerde Zonnebloem deelnemers naar de Zeepfabriek van Viruly. Daar kijken we dan naar hoe in Gouda (en natuurlijk in de rest van Nederland ook) vanaf 1850 industrietakken als Oliën en Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddleen en Bouw & Machines zich hebben ontwikkeld. 

Natuurlijk is daarbij aandacht voor de grondstoffen, producten, machines, mensen en fabriekslocaties in en rond Gouda. De tentoonstelling is een ode aan ambachten, ondernemerschap en de arbeiders van Gouda. 

Hoewel het een tentoonstelling is voor en door Gouwenaren weten we zeker dat wij Nieuwerkerkers ook veel plezier aan deze tentoonstelling zullen beleven. In de maand juli is er extra aandacht aan het transport. Daar wordt onder meer ingegaan op de beurtschippers, de opkomst van de stoomboot, het Merwedekanaal, en de opkomst van treinen en (vracht)auto's.

De tentoonstelling is elke dag (behalve maandag en dinsdag) van 12:00 tot 18:00 uur. Wij zullen het tijdstip van onze activiteit binnen dit tijdsvak afstemmen op de wensen van de vrijwilligers en gasten die met deze activiteit meegaan.

Secretariaat

(076) 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken