Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

2e Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnotentest

2e-pepernoten-kruidnotentestjpg

Woensdag, 6 november testte de Zonnebloem, afdeling Nieuwerkerk de kwaliteit van de pepernoten en kruidnoten die in Nieuwerkerk aan den IJssel bij de supermarkten en bakkers gekocht kunnen worden.

De pepernoten en kruidnoten zijn de dag er voor vers opgehaald bij Albert Heijn, Bakker Ammerlaan, Bakker Klootwijk, Jumbo Supermarkt, MCD Supermarkt en Plus Supermarkt. Genoemde bedrijven hebben de lekkernijen gratis beschikbaar gesteld voor de test.

Dianthus brengt de Zonnebloem voor deze ochtend geen kosten in rekening voor de zaal en de koffie, zodat we de gasten van de Zonnebloem voor deze ochtend geen bijdrage hoefden te vragen.

Een groep van bijna 40 gasten en vrijwilligers waren om 10:00 uur aanwezig om deel te nemen aan de test. Op de achtergrond klonken sinterklaasliedjes, maar al gauw werd de muziek overstemd door de gasten die ijverig met elkaar overlegden. De test werd ‘blind’ uitgevoerd. De pepernoten en kruidnoten werden de gasten voorgezet in genummerde bakjes. De nummers correspondeerden met de deelnemende winkels. Iedere gast had een lijstje gekregen waarop zij aan elke geproefde lekkernij een cijfer konden geven tussen de één en de vijf.

De gasten bespraken de proefnotities uitgebreid met elkaar. De ene pepernoot vond men wat taai was, de ander pepernoot vonden ze heerlijk vers en zacht. Eén van de gasten gaf bij de kruidnoten van één van de deelnemende bedrijven aan dat deze wat vlak van smaak was. Haar buurman zei echter dat hij dèze kruidnoten nou net wat pittiger vond. Zo was er elke keer overleg. Bijvoorbeeld, waar moet een goede pepernoot nou aan voldoen? Iedereen vond wel dat er iets van een anijssmaak in moet zitten. Ook wilden sommigen er iets van speculaas in terug proeven.

Op enig moment waren alle pepernoten en kruidnoten door iedereen geproefd en waren alle scorelijstjes ingeleverd. Terwijl de gasten zich nog te goed deden aan de overgebleven pepernoten en kruidnoten en koffie, kon de organisatie na enig stug rekenwerk aan iedere pepernoot en kruidnoot een score toekennen. Uit de scores bleek overduidelijk dat niet iedereen de zelfde pepernoot en kruidnoot even lekker vond. Wel bleken alle lekkernijen met een ruime voldoende uit de test te zijn gekomen met cijfers die lagen tussen de drie+ en vier+. Op een schaal van vijf is dat dus keurig. De pepernoten en kruidnoten van één aanbieder had echter overall de hoogste score gekregen. Dat waren die van Plus Wensveen supermarkt in Dorrestein.

We kunnen dus gerust stellen dat het met de kwaliteit van de pepernoten en kruidnoten in Nieuwerkerk aan den IJssel ook dit jaar weer goed is gesteld. Sinterklaas heeft wat dat betreft ook dit jaar voldoende keus om binnenkort de schoenen te vullen.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Irma Luijendijk

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken