Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Kerst met de Zonnebloem Nieuwerkerk

dsc07634jpg

Afgelopen woensdag, 11 december verzamelden zich om tien uur zo’n dertig deelnemers aan de Zonnebloem bij de recreatiezaal van verzorgingscentrum Dianthus.

Zij hadden zich opgegeven voor wat nu al weer een beetje een traditie is geworden: het maken van kerststukjes. De zaal was al een beetje in kerstsfeer door een kerstboom en diverse kerstversierselen. De activiteit ‘kerststukjes maken’ is dit keer mede mogelijk gemaakt door de winkels: Bloemenzee, Blokker en Zeeman uit de Reigerhof. Zij hebben hiervoor flink wat materiaal hadden gegeven.

Nadat vrijwilligers koffie met iets lekkers aan de gasten hadden uitgedeeld, werd uitgelegd wat de bedoeling was. Iedereen had een zelf meegebrachte schaal of kom bij zich, waarin zij een stuk oase kregen. Daarna werd onder leiding van onze vrijwilliger Marianne Bakker stap voor stap het kerststukje opgebouwd. Diverse soorten kerstgroen werden eerst uitgedeeld door de vrijwilligers, daarna volgde diverse kerstversieringen waaronder dennen- en sparrenappels, takken met besjes. Het geheel werd afgemaakt met orchideebloemen en een streng lichtjes.

De kerststukjes die zo geproduceerd waren zagen er zeer professioneel uit en zouden zo uit een bloemenwinkel kunnen komen. De vrijwilligers maakten zelf ook enkele mooie stukken, die zoals gewoonlijk achterbleven in de recreatiezaal. Hiermee zegt de afdeling Nieuwerkerk van de Zonnebloem dank voor het door Dianthus belangeloos ter beschikking stellen van de recreatiezaal.

Een deel van de vrijwilligers brachten de gasten met hun kerststukje weer veilig terug naar huis. Andere vrijwilligers brachten de recreatiezaal weer op orde brachten door de vloer aan te vegen en de tafels weer recht te zetten. Om twaalf uur stond alles weer op zijn plek, met op ieder tafeltje een kerststukje.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Irma Luijendijk

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken