Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Maatschappelijke stage - Bingo

dsc09877jpg

Van mijn school kreeg ik de opdracht om maatschappelijke stage te doen bij een organisatie of instelling.

Ik dacht daarbij aan de Nationale Vereniging de Zonnebloem, omdat ik het leuk vind om mensen te helpen en omdat ik vind dat aan de doelgroep minder validen en ouderen meer aandacht geschonken moet worden.  Daarvoor nam Ik contact op met de afdeling in Nieuwerkerk aan den IJssel van de Zonnebloem. De voorzitter van de afdeling, Alex wijnhold vond het prima dat ik de stage bij de Zonnebloem zou doen.

Afgesproken werd dat ik een activiteit, ‘de Bingo middag’ zou meelopen. Ik heb daarvoor naar de voorbereidende bijeenkomst met de vrijwilligers geweest. Hierbij werd besproken wie wat ging doen.

 • de zaal moest worden besproken,
 • de vrijwilligers moesten geïnformeerd worden om hun gasten (deelnemers van de Zonnebloem) over de Bingo te vertellen,
 • er moesten prijzen voor de Bingo komen
 • twee vrijwilligers zouden de Bingo molen draaien en de nummers uitroepen
 • de prijzen moeten worden getoond en gebracht naar de winnaars
 • koffie moet gezet worden
 • iets lekkers voor bij de koffie

Mijn taken voor de Bingo waren dat ik de prijzen die de deelnemers konden winnen moest tonen en als ze ‘Bingo’ hadden, moest ik de prijs naar de winnaar brengen. Ook hadden een paar vrijwilligers en ikzelf iets gebakken voor de gasten van de Zonnebloem.

Nadat de Bingo was gedaan heb ik met de andere vrijwilligers de zaal weer opgeruimd.

Tot slot heb ik een verslag gemaakt, dat op de website van de Zonnebloem, afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel zal worden gepubliceerd.

Al met al een nuttige stage, waarvan ik heb geleerd dat er nog aardig wat voorbereiding komt kijken bij het organiseren van een activiteit door de Zonnebloem.

Verslag Fieke de Vries, dd 18 februari 2020

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Irma Luijendijk

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Uit eten/terrasje pakken
 • Creatieve workshops
 • Buitenactiviteiten
 • Bezoekwerk
 • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken