Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Thuis Quiz, eerste ronde

monument-evertgroenjpg

De eerste ronde leverde drie deelnemers op die slechts één fout in de antwoorden hadden. Deze drie hebben allen een prijzenpakket ontvangen.

De vragen luidden:

 1. hoe heten de twee grote winkelcentra in Nieuwerkerk aan den IJssel. Antwoord: Reigerhof en Dorrestein
 2. hoeveel aquadukcten heeft Nieuwerkerk? Antwoord: 2
 3.  uit welke eeuw dateert molen de Windlust? Antwoord 18e eeuw
 4.  wat heet schipper A. Evertgoroen voor Nieuwerkerk ad IJssel gedaan. Antwoord: tijdens de watersnoodramp in 1953 voer hij zijn schip de dijk in, waarmee hij een doorbraak van de dijk voorkwam.
 5. waar staat het monument Laagste Punt Nederland? Antwoord: langs de A20, bij autobedrijf Van Vliet
 6. welke weg wordt bedoeld met 'zo oud als de weg naar Kralingen?'. Antwoord: de 's-Gravenweg.
 7. waar kan je niet rechtstreeks heen met de trein vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel: rotterdam, Amsterdam of Utrecht? Antwoord: voor Utrecht moet je overstappen in Gouda. Voor de twee andere bestemmingen kan je blijven zitten. 
Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Irma Luijendijk

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Uit eten/terrasje pakken
 • Creatieve workshops
 • Buitenactiviteiten
 • Bezoekwerk
 • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken