Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vanuit het bestuur (2)

foto-pepernoten-2018jpg

Wij vragen onze bestuursleden waarom zij vrijwilligers bij de Zonnebloem zijn en hoe ze hun rol beleven.

Peter: Zo’n 1,3 miljoen Nederlanders hebben een matige of ernstige lichamelijke beperking. Hun bewegingsvrijheid wordt kleiner en de afhankelijkheid van anderen groter. Voor veel van hen is een sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Gelukkig staan de vrijwilligers van de Zonnebloem voor hen klaar.

De afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel heeft momenteel 74 deelnemers. “wij noemen ze ook wel gasten”, zo zegt Peter, de penningmeester van de afdeling. “met momenteel 51 vrijwilligers bieden wij onze gasten aandacht en activiteiten aan.”. Peter is nu ruim een jaar penningmeester. Hij nam het stokje over van de vorige penningmeester die naar een andere gemeente verhuisde en daarom met haar vrijwilligerswerk in Nieuwerkerk stopte.

Is het veel werk? Peter vindt dat dat wel meevalt. “Ik kom uit de financiële wereld en ben gewend om met cijfers te werken. Het bijhouden van de afdelingsadministratie is eigenlijk een fluitje van een cent. Maar het moet wel secuur gebeuren. We hebben aan het eind van het jaar altijd een begroting die we presenteren en in het voorjaar een eindafrekening. Naast het goed inboeken van de bonnetjes voor de activiteiten is het dat eigenlijk wel.”

Dat klinkt alsof je maar heel weinig doet. “Nou”, lacht Peter, “dat valt ook wel weer mee. Ik heb een gast toegewezen gekregen en daar ben ik natuurlijk ook wel mee bezig. Verder ben ik er eigenlijk ook altijd wel als we iets organiseren. Het heen en weer rijden van de gasten bijvoorbeeld. Ook het voorbereiden en zo van activiteiten neemt tijd in beslag. En niet te vergeten de bestuursvergaderingen.”

En dat doe je naast je gewone werk? “Ja, ik heb een eigen bedrijf en daar ben ik natuurlijk best wel druk mee. Maar het werk voor de Zonnebloem is goed in te passen hoor. Ik denk dat ik per maand zo’n zes uur gemiddeld kwijt ben. Sommige maanden is het niet zo druk en andere maanden doen we weer wat meer.”

De Zonnebloem is een grote vereniging. Er gaat zeker heel veel geld in om? “Ja, dat is eigenlijk wel zo. Daarom is een goede financiële verslaglegging en verantwoording zo belangrijk. Maar het geld is zo weer op. Het huren van een bus naar een wat grotere activiteit is erg duur. Gelukkig denken veel bedrijven in Nieuwerkerk met ons mee. Ook hebben we goede contacten met o.a. de Lions die vaak aan ons denken. Natuurlijk zijn donateurs altijd welkom. Die kunnen zich altijd aanmelden via Doneren - De Zonnebloem”.

Zijn de activiteiten voor de deelnemers gratis? “Nou, dat doen we zo vaak als mogelijk is. Alleen kunnen we dat niet altijd gratis aanbieden. Daar ontbreken dan net weer de financiële middelen voor. Door een kleine eigen bijdrage te vragen aan de deelnemers lukt het om de begroting altijd sluitend te krijgen. Als mensen graag mee willen, maar de eigen bijdrage niet kunnen betalen, is er altijd wel een mouw aan te passen”, zo verzekert Peter.

Irma Luijendijk

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken