Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vanuit het bestuur (3)

dsc00021jpg

Wij vragen onze bestuursleden waarom zij vrijwilligers bij de Zonnebloem zijn en hoe ze hun rol beleven.

Irma: 

Al meer dan 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. De Zonnebloem vindt dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Iedereen kan iets voor een ander betekenen. Er is altijd een manier die bij je past.

Irma geeft aan momenteel ‘between jobs’ te zijn. De Zonnebloem afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel vroeg haar of ze secretaris wilde worden. Zo kon ze terwijl ze bezig was met een oriëntatie op de arbeidsmarkt gelijktijdig zich nuttig bezig houden. Zoals ze zegt: “Vrijwilligerswerk ontbrak eigenlijk nog op mijn CV. Inmiddels heb ik dat weggewerkt”. Dat wil niet zeggen dat ze er nu mee stopt. “Nee joh, het is veel te leuk”. De vorige secretaris heeft het met dertien jaar heel lang volgehouden. Vorig jaar kreeg de vorige secretaris een daverend afscheid met bloemen en een mooi dankwoord van de voorzitter van het regio bestuur, Simon de Jong.

“Ja, eigenlijk mag je maar maximaal twaalf jaar in functie zijn bij de Zonnebloem. We waren allemaal heel blij dat ze nog even aanbleef om mij in te werken”. Want komt er veel bij kijken, zo’n functie als secretaris? “Ja best wel. Je krijgt veel binnenkomende post, de vergaderingen moet je voorbereiden en notuleren. En dan wordt je ook ingezet voor allerlei activiteiten.”

Dan ben je zeker wel langer bezig dan die zes tot acht uur per maand die de overige bestuursleden aangeven in het vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem te steken. “Nou eigenlijk niet hoor. Ach weet je, je pakt de taken op wanneer het je uitkomt. Er is vaak geen vliegende haast bij. En vergaderingen plan ik natuurlijk zelf, in overleg dat wel. Tenslotte geen vergadering zonder de secretaris toch?”

Dan ben je zeker wel blij dat je even los ben van een drukke baan? “Ach weet je, de kinderen zijn volwassen en die hoef ik niet meer na te lopen. Dat scheelt heel veel. Nee, die baan zou ik er gewoon bij doen hoor.”

Wat trok je nu eigenlijk aan bij de Zonnebloem, dat je besloot om vrijwilliger te worden? “Nou ik werd gevraagd. Daarna ben ik me gaan verdiepen waar de Zonnebloem voor staat. Ik kende de voorzitter, Alex Wijnhold, dat scheelt natuurlijk. Ik wist dat je met hem goed kan samenwerken. Verder, het doel: ‘mensen met lichamelijke beperkingen uit hun sociaal isolement te halen’ is natuurlijk een bijzonder goed doel. Ook dat je daarmee gewoon mensen helpt die in je dorp wonen, maakt het veel reëler en directer.”

Zijn er ook bijzondere zaken al gepasseerd? “Ja, ‘heel Nieuwerkerk bakt’ in het automuseum van onze vrijwilliger Willy van der Dussen, dat was wel bijzonder hoor. De locatie, maar ook dat al die vrijwilligers allemaal zelf iets hadden gemaakt voor de deelnemers. Wat ook leuk was, dat voor de organisatie van de Bingo een meisje van 14 jaar in het kader van een maatschappelijke stage van school zich had opgegeven. En dat ze voor de gasten cake had gebakken voor bij de koffie.”

Heb je ook nog iets gemist? “Ja, de wijnproeverij vorig jaar met Theo van Dongen van de Reigerhof. Toen was ik op vakantie. Dit jaar ging het niet door vanwege corona. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, hoewel ik weet niet of dat opgaat voor wijn….”

Maar we kunnen zeggen dat jij voorlopig op je plaats bent als secretaris? “Ja, dit kan ik zo wel even vol houden. We hebben een leuke groep als bestuur, fijne vrijwilligers die altijd meehelpen en onze gasten zijn altijd zo blij als we weer wat kunnen organiseren. Dat zie je aan de reacties die je nu krijgt met bijvoorbeeld de Thuis Quiz of de Pepernoten en Kruidnoten actie dit jaar.” 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Irma Luijendijk

contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken