De Nieuwerkerkse Koffietest

op-de-rottebootjpeg

Van alle kanten komen nu berichten binnen van vrijwilligers die met hun gasten de koffie in de omgeving van Nieuwerkerk hebben getest.

Vrijwilliger Marjo: "Ik ben vandaag weggeweest voor de koffietest met mijn gast. Dit was ook weer zo gezellig.  Het zijn hele kleinschalige activiteiten om de hoek die zo gezellig zijn. Mijn gast komt bijna niet haar huis uit maar dit kan wel. Volgens mijn gast had ze een beetje vakantie. Wat is het toch mooi hier in de buurt. En ik geniet met haar mee…."

Ook van een vrijwilliger: "We zijn naar het restaurant Meerenbos aan de overkant van de Rotte geweest. Dat is Blijswijk. Omdat je en moet overvaren met de Fluisterboot en ze een gezellig terras aan het water hebben. Het erheen rijden vond ze al leuk. Ze komt weinig de deur uit. We moesten een poosje op de boot wachten maar dat was alleen maar fijn. Heerlijk op een bankje aan de Rotte en in de zon.

Ook een stukje varen is een belevenis. Ze zat zo te genieten!!
 
De koffie werd door een aardig meisje geserveerd. Het was goed warm en er was een verpakt koekje bij. Er zat alleen geen figuurtje in. Maar door de leuke en snelle bediening en dat het lekkere warme en sterke koffie was vonden we het een 8 waard. En we zaten aan het water met een prachtig uitzicht."
 
De voorzitter (Alex) ging met deelneemster Monica mee omdat haar eigen vrijwilligster geen tijd had. Alex: "Wij gingen naar de Roode Leeuw in Capelle aan den IJssel. Het weer was prima en we zaten heerlijk op het terras waar het zonnetje door de bomen kwam. Monica wilde liever thee en ik zelf nam een cappuccino. Beiden werden geserveerd met een stukje huisgemaakte boterkoek. De thee was prima, maar wat kan je nou ook verpesten aan water met een theezakje zou je zeggen. Bij de cappuccino luistert dat nauwer. In dit geval was er een mooie dikke laag schuim op, waar de lepel keurig op bleef rusten. De koffie zelf was ook lekker. Dat is nogal eens anders. Als we een cijfer moeten geven: voor de thee een 7 en de cappoccino een dikke 8." 
 
Vrijwilligster Yvonne was met haar gast naar het Vlaaienwinkeltje geweest in de Reigerhof. Yvonne: "Wij hebben het wat dichter bij huis gehouden. Het weer was niet zo lekker dat je dacht, we gaan op een terrasje zitten. Daarbij hadden we gewoon zin in een lekker stuk vlaai. Over de koffie kunnen we kort zijn, die was heerlijk. Niets verkeerd mee. Mijn gast was erg blij met dit onverwachte uitje."

Secretariaat

(076) 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken