Johan (29) is gestart als secretaris

zon-jonge-pm-jpg

Johan Wesselink (29) is sinds september winkelmanager van een slijterij in Doesburg. In zijn woonplaats Doetinchem is hij secretaris van de afdeling Doetinchem Centrum-Oost.

“Tijdens mijn vrijwilligerswerk krijg ik vaak reacties op mijn leeftijd. Niet veel twintigers zijn vrijwilliger bij de Zonnebloem. Maar mijn leeftijd is niet belangrijk. Het gaat erom dat ik er sta voor de deelnemers en vrijwilligers. Hun waardering maakt mij dankbaar dat ik dit vrijwilligerswerk kan doen. Toen dit jaar de mogelijkheid ontstond, hoefde ik niet lang na te denken en stapte ik in het bestuur. Daarnaast kreeg ik deze zomer de kans om manager te worden van een slijterij. Plannen en organiseren liggen me goed en die vaardigheden komen op beide terreinen van pas. Als bestuurslid bij de afdeling regel ik diverse praktische zaken, ben ik onderdelen aan het digitaliseren en hou ik een vinger aan de pols. Door mijn vrijwilligerswerk heb ik veel - vooral oudere - mensen echt leren kennen en ontdekte ik wat eenzaamheid is. Ik dacht vaak: jullie hebben kinderen en kleinkinderen en tóch zijn jullie eenzaam. Hoe kan dat? In de slijterij bekijk ik klanten die binnenlopen met een andere blik. Ik maak makkelijker contact, voel mensen beter aan. Het is mooi om te zien dat wat ik leer bij de Zonnebloem, ook voor mijn werk van betekenis is.”

Roelof de Boer

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?