Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Kennismaken met Zonnebloem Leeuwarden-Oost

Eén van onze afdelingen in Leeuwarden met zo'n 100 deelnemers en ruim 30 vrijwilligers. Deelnemers kunnen kiezen uit onze activiteiten, zoals een bingo, spelletjesmiddag, high tea, boot- of bustocht.

 

We proberen te luisteren naar de wensen van deelnemers om zo ook meer op maat te kunnen doen. Uiteraard zijn er ook de huisbezoeken door vrijwilligers. Dit voor de gasten die daar behoefte aan hebben. 

 Helaas staat op dit moment alles op een laag pitje, wegens de coronacrisis.

Toch proberen wij contact te houden met onze gasten. Zo hebben wij al vele kaartjes gestuurd, al dan niet zelfgemaakt, vele telefoontjes gepleegd of voor het raam staan zwaaien. Met Pasen kreeg iedere gast een attentie aangeboden door de vrijwilliger. Even aanbellen en dan werd de attentie op de stoep gezet. En hoe blij de mensen met dat kleine beetje contact zijn!

Nu de regels weer wat versoepeld zijn mogen we weer op bezoek. Zonnebloem heeft mondkapjes verstrekt voor degene die deze wil gebruiken. Beetje bij beetje worden er weer 1 op 1 activiteiten gedaan. Even naar een terrasje bijvoorbeeld. Of, als dat niet kan, neemt de vrijwilliger iets lekkers mee voor bij de koffie. Het gaat vooral om het contact, even een woordje wisselen. Even de sleur van de dag doorbreken. Daar worden onze gasten blij van. (En wij worden dáár weer blij van).

Misschien kunnen we snel weer groepsactiviteiten organiseren. We stellen dan een commissie samen, die een gezellige middag organiseert. We hebben een vaste zaal waar we terecht kunnen. De commissie zorgt dan voor bijvoorbeeld een zangkoor, een lezing, een lunch o.i.d. en verstuurt de uitnodiging. De gasten kunnen zich dan opgeven en er wordt een gastenlijst gemaakt. Op de middag zelf ontvangt de commissie deze gasten en serveert de drankjes en hapjes.

Lijkt het jou ook wat om zo bezig te zijn voor onze gasten? Je bent van harte welkom als vrijwilliger! Heb je zin om mee te denken en te organiseren ? Dan is een bestuursfunctie misschien een optie. We plannen graag een kennismakingsgesprek. 

Kijk op onze website voor meer informatie: www.zonnebloem.nl/leeuwarden-oost

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Annette Brandenburg

076-5646464 (alg.landelijk nummer)
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?