WIJ ZOEKEN BESTUURSLEDEN

Al meer dan 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Wij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn.

Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan zij zouden willen. Zonnebloem-vrijwilligers creëren voor hen momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.
Bestuursleden ondersteunen en begeleiden hen hierbij.


Friesland is verdeeld in drie regio’s: regio Noord Friesland, regio Zuid Oost Friesland en regio Zuid West Friesland.
Deze drie regiobesturen ondersteunen op vrijwillige basis de plaatselijke afdelingen. Zodat de lokale vrijwilligers zich zo goed mogelijk kunnen inzetten voor de deelnemers.

Als regionaal team organiseren we regionale uitwisselingen, workshops en themabijeenkomsten. Ook onderhouden we contact met de lokale vrijwilligers zodat we horen wat er leeft. Zo proberen wij zo goed mogelijk de randvoorwaarden te scheppen waarbij de plaatselijke afdelingen kunnen doen waar zij goed in zijn: het regelmatig organiseren van huisbezoek en activiteiten, zoals een muziekmiddag, museumbezoek of een etentje.


Om dit mooie Zonnebloemwerk te laten voortbestaan, zoeken wij enthousiaste mensen die vooral achter de schermen bezig willen zijn. Vind je het leuk om vrijwilligers in hun kracht te zetten? Misschien ben je goed in de administratie op orde houden? Of regel je graag van alles? En ben jij af/toe of regelmatig beschikbaar? Er is altijd een manier die bij jou past. Wij bespreken graag wat jouw wensen en mogelijkheden zijn. Zodat we samen meer mogelijk kunnen maken voor onze deelnemers!

Wij bieden:
- Afwisselend en uitdagend vrijwilligerswerk;
- Ondersteuning, o.a. via workshops;
- Inzet vanuit huis/online of op locatie;
- Onkostenvergoeding.

Kom jij onze regiobestuur versterken?

Meld je aan voor een kennismaking bij Annette Brandenburg,
brandenburg.zonnebloem@ziggo.nl

Roelof de Boer

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?