Nieuwjaarsbijeenkomst vrijwilligers

nieuwjaarskaart-2024jpgjpg

Op 16 januari 2024 toostten de vrijwilligers van onze afdeling op het komende Zonnebloemjaar. Na de toespraak van de voorzitter en het sante was het tijd om met elkaar te kletsen.

Op 16 januari 2024 toosten de vrijwilligers van onze afdeling op het komende Zonnebloemjaar. Na de toespraak van de voorzitter en het sante was het tijd om met elkaar te kletsen. Zo rond de klok van vijf kwamen de bitterballen langs. Het was goed elkaar eens in een ongedwongen sfeer te spreken. 'Voor nou en nog eens'. 

Nieuwjaarstoepraak: 

Lieve allemaal, leuk dat jullie hier zijn en leuk op deze ONGEDWONGEN manier ons Zonnebloemjaar af te trappen. Een bijzonder welkom aan de vrijwilligers die zich in 2023 bij ons aansloten (voorstellen).

 

Heel leuk ook om een aantal van onze, zoals dat tegenwoordig heet, projectvrijwilligers, welkom te heten: chauffeurs en lotenverkopers. Ook jullie horen bij ons team van inmiddels 50 vrijwilligers.

Natuurlijk begin ik om jullie allemaal een jaar vol menselijke warmte toe te wensen. Helaas hebben we zaken als gezondheid, geluk niet zelf in de hand (dat gun ik jullie uiteraard ook) en is het leven niet altijd eerlijk enzovoort. Maar menselijke warmte, een vriendelijk woord, een helpende hand: het doet er toe en kan altijd.

Dat is ook wat ons hier samenbrengt.

Menselijke warmte brengen, mensen laten ervaren dat er zoveel meer kan dan je soms denkt door je lichamelijke beperking. Bezoekwerk, activiteiten, lotenverkoop: we staan er voor. We doen het samen.

We verkochten wederom de meeste loten van de regio.

2023 was een jaar om met genoegen op terug te kijken. De activiteiten werden goed ontvangen, tevreden gasten. Juist door die goede lotenverkoop en door wederom mooie bijdragen van Lions en de RABO bank kunnen we steeds net even wat meer bieden.

Helaas was 2023 ook een jaar van afscheid nemen. Want we begonnen het jaar met 83 gasten, nu telt onze gastenlijst nog 66 namen. De reden? Je kunt het raden.  We doen er alles aan om onze mogelijkheden te delen met de inwoners van Hazerswoude en Koudekerk. Werken samen met Actief Rijnwoude, bestoken de GHK, informeren de zorg, er is een nieuwe gastenfolder in de maak en we hebben inmiddels een website en een fb pagina. En dat zet echt wel zoden aan de dijk want ondanks de uitstroom door verdrietige zaken, telden we verleden jaar wel 15 nieuwe gasten! 

Het informeren van anderen: we gaan geholpen worden. Want 2024 wordt een gedenkwaardig jaar. Net als onze Piet, wordt de nationale Zonnebloem dit jaar 75 jaar! Een grote imagocampagne met als thema ‘Samen onbeperkt vooruit’ staat op stapel net als veel feestelijks.

Hoewel het niet altijd als onze club voelt – die nationale vereniging, zijn we er natuurlijk wel van! 

We pikken er hoe dan ook een graantje van mee en sluiten bovendien aan bij een nationale, Zonnebloem theatertour. Die theatertour komt naar Castellum en wij zijn daar met onze gasten uiteraard bij.

Maar goed.

Dit jaar kijken we ook vast vooruit naar ons eigen feestje in 2025. Samen met Rijnwoude – Zuid vieren we dan dat we 25 jaar gescheiden zijn. We sparen er al een aantal jaren voor: dus dat gaat goedkomen.

Eerst 2024.

Plannen zijn er weer genoeg. Margriet en Arja informeerden ons tijdens het medewerkersoverleg en zijn al druk bezig met vooronderzoek.

Samen gaan we er voor zorgen dat die plannen handen en voeten krijgen, dat onze gasten merken dat er zoveel meer kan dan ze gedacht hadden toen er beperkingen kwamen. Samen zijn wij de Zonnebloem Rijnwoude-Noord!

Wat ik hoop is dat jullie, net als ik zelf, bij het horen van reclames van de Zonnebloem op radio en tv, bij het zien van vertegenwoordigers op tv enzovoort met trots denken: je kunt er van alles van vinden, maar wat is het toch een prachtig doel dat doel van de Zonnebloem. SAMEN ONBEPERKT VOORUIT. Daar wil ik een bijdrage aan leveren. 

Wij van de Zonnebloem Rijnwoude-Noord dragen dat steentje op onze eigen, vrolijke wijze bij.

We gaan het glas heffen op de Zonnebloem, op menselijk warmte voor al onze gasten, en bovenal op ons allemaal.

Sante!

 

 

Conny Reijngoudt

0621708486
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken