Start Zonnebloemloterij in Rijnwoude

Op 16 april 2024 zijn startte in Rijnwoude de verkoop van Zonnebloem-loten. Leden van de Lionscub en de Rotary namen de eerste loten in ontvangst.

Op dinsdag 16 april hebben de voorzitters van de twee Zonnebloemafdelingen in Rijnwoude de aftrap gegeven voor de jaarlijkse verkoop van loten. De eerste loten werden, in het bijzijn
van vrijwilligers van de Zonnebloem, uitgereikt aan vertegenwoordigers van de Lionsclub en de Rotary.

De Nationale Zonnebloem bestaat dit jaar 75 jaar. Ieder jaar verkopen vrijwilligers van de Zonnebloem loten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het werk van de plaatselijke
afdelingen. Dit jubileumjaar is er een extra feestelijk prijzenpakket samengesteld en de kans om een prijs te winnen is dit jaar dan ook 1 op 10.

Rijnwoude kent twee afdelingen: Zonnebloem Rijnwoude-Zuid (Hazerswoude- Dorp en Benthuizen). Zonnebloem Rijnwoude-Noord (Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn). In Rijnwoude-Noord worden de loten huis-aan-huis verkocht, terwijl in Rijnwoude-Zuid op ieder adres een envelop wordt bezorgd
waarop staat hoe men loten kan bestellen. Daarnaast is het altijd mogelijk om online loten te bestellen via de website van de afdeling of via Facebook.
Met de opbrengst van de loterij organiseren de vrijwilligers van de lokale afdelingen activiteiten en uitstapjes voor inwoners van onze kernen die een lichamelijke beperking hebben. Zelfstandig op stap gaan is voor hen vaak minder eenvoudig en door de programma’s van de Zonnebloemafdelingen wordt een sociaal isolement voorkomen.


De verkoop van de loten loopt van 16 april 2024 tot 8 september 2024. De trekking is op
7 oktober 2024

credits voor het artikel: Jan Luuk van Dijk, communicatie Zonnebloem Rijnwoude-Zuid. 

Conny Reijngoudt

0621708486
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken