jongeren04

De Nationale Vereniging de Zonnebloem is een landelijke organisatie, die zich ten doel stelt het welzijn te bevorderen van en hulp te bieden aan langdurig lichamelijke zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. Het gaat vooral om diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen. Dït noemen we onze doelgroep. Wij bieden hulp door de inzet van vrijwilligers. De plaatselijke afdeling van de Zonnebloem helpt deze doelgroep met regelmatig bezoek aan huis. Huisbezoek is het belangrijkste onderdeel van het Zonnebloemwerk! Vanuit het bezoekwerk organiseert de vereniging regelmatig activiteiten en/of vakanties waarin de ontmoeting met andere mensen centraal staat.

Afdeling Sint-Oedenrode heeft ongeveer 80 gasten en 45 vrijwilligers.

Elke Zonnebloemvrijwilliger heeft dan ook een belangrijke stem in het beleid van de afdeling. Bovendien kiezen de deelnemers aan de vergadering van de plaatselijke afdeling de vaste afgevaardigden naar de regionale afdeling, zij worden gekozen voor een periode van drie jaar.

De regionale Zonnebloem afdeling wordt gevormd door vertegenwoordigers van de plaatselijke afdelingen binnen een gebied. Onze plaatselijke afdeling behoort tot de regio Dommel en Aa

Alex Dieben

06-13469277
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken