Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

't Dörp Express - Hooge Mierde

Zonnebloem afdeling

Rondrit in het gebied Reusel - de Mierden met 't Dörp Express

Vanwege de tropische temperaturen op de oorspronkelijk geplande dag moest dit tripje een week worden uitgesteld. Gevolg was wel dat er nog meer gasten mee konden. Zodoende gingen wij met een groep van bijna veertig personen (incl. vrijwilligers) op pad naar Hooge Mierde.

We begonnen de middagen met een kop koffie of thee en een wafel met verse aardbeien op het terras bij Eetcafé Het Dörp.

Daarna klommen we in het treintje om een rondrit te maken door het buitengebied van Reusel - de Mierden. Chauffeur Kees Lavrijssen loodste het treintje vakkundig over de vaak hobbelige zandpaden in de bossen. Gids Louis Vosters vertelde ons op diverse stopplaatsen wat er ter plekke te zien was. Over de verschillende natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld het Hogeduin (zandverstuiving) of het Beleven en de Reuselse Moeren. Maar ook historische gebeurtenissen langs de Nederlands / Belgische grens, waaronder de elektrische draadversperring uit de Eerste Wereldoorlog.

De middag werd afgesloten met een heerlijk buffet bij Het Dörp.

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken