Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Lichtjesroute Eindhoven

Zonnebloem afdeling

Een gezamenlijk uitstapje van de afdelingen Vessem, Wintelre en Oerle naar Eindhoven voor de Lichtjesroute.

Om half zeven vertrok de bus met chauffeur Harrie aan het stuur voor een gezamenlijk uitstapje met gasten van de Zonnebloem uit Vessem, Wintelre en Oerle.

In Eindhoven haalden we onze gids Suzanne op, die ons het e.e.a. vertelde over de Lichtjesroute.

Het is ontstaan na WO II; in eerste instantie met het versieren van de straten. De periode dat de ornamenten in de stad zijn verlicht duurt van 18 september t/m de tweede zondag van oktober. De route is in totaal 22 kilometer lang.

Er was een grote diversiteit aan versieringen. We hebben straten gezien met spoken, allerhande dieren, de dierenriem, verschillende muziekinstrumenten, tekenfilmfiguren als de Smurfen en Nijntje, Veldmaarschalk Eisenhouwer, een vredesengel, een molen met 804 lampjes etc.

Halverwege was er even een pauze en werd er voor de inwendige mens gezorgd. Teruggekomen in het centrum van Eindhoven namen we afscheid van de gids. Voldaan reden we rond kwart voor negen naar huis.

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken