Slakkentuin

Zonnebloem afdeling

Bezoek aan de escargotskwekerij van de families Stappaerts

Onlangs hebben we de slakkentuin van de familie Stappaerts in Reusel bezocht. We werden hartelijk ontvangen door Ad en zijn vrouw die meteen voor koffie/thee en iets lekkers zorgden.

Door middel van een diapresentatie kregen we van alles te horen en te zien over slakken. Ad is sinds 1990 op hobbymatige wijze bezig met de kweek van slakken. Door veel te experimenteren is er nu een arbeidsextensieve kweekmethode ontwikkeld. Het slakkenbedrijf alleen levert niet genoeg op om van te leven. Door de jaren heen is Ad zich vooral gaan toeleggen op het geven van excursies en rondleidingen op zijn bedrijf. Daarnaast is hij als zzp’er werkzaam op een varkensbedrijf.

Na het beantwoorden van alle vragen mochten we een toastje met slak proeven. De meesten vonden het best lekker. Slakken worden in restaurants altijd per 6 voorgeschoteld. Daarom zit er in de potjes die je kunt kopen altijd een veelvoud van 6.

Het was prachtig weer, zodoende was het plezierig om naar het slakkenpark te lopen om te kijken hoe het er in de praktijk uit ziet. Ook daar wist Ad ons nog heleboel te vertellen over het wel en wee van de slakken. Het was een zeer geslaagde middag!

 

 

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken