Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Dagje Waalre

Zonnebloem afdeling

Dagje Waalre

Op 25 november trokken we een kleine 25 man (gasten en vrijwilligers) met 6 auto's richting Waalre voor een bezoek aan het Waalres museum, een ambachtelijke chocolade fabriekje en een Brabantse koffietafel. Bij aankomst in Waalre splitsten we ons op in 2 groepen. De ene groep begon in het museum en de andere groep in de chocoladefabriek.

In het museum waren aquarellen, olieverfschilderijen en foto's te zien van een Waalres kunstenaars echtpaar. Daarnaast was er op de zolder van het museum (met de traplift naar boven was voor enkele gasten best spannend) een verzameling te zien van Brabantia-spullen uit de begintijd. Velen herkenden dingen uit hun eerste 'uitzet'.

Het ambachtelijke chocoladefabriekje was - volgens de gids - de enige fabriek in Nederland waar je zo naar binnen mocht lopen. Dus géén speciale schoenen, haarkapjes, schorten e.d.. We mochten zo binnenlopen. Menigeen had toch wel z'n vragen bij de hygiëne. Door ziekte van enkele personeelsleden stonden de meeste machines stil, maar de gids probeerde op allerlei manieren duidelijk te maken hoe de machines werkten en dat lukte vrij aardig. Op het einde van de rondleiding kwamen we - hoe kan het ook anders - in de winkel terecht en daar kochten velen van ons chocoladeletters e.d.

Rond de middag werd er bij café/zaal De Wolderse Wever voor iedereen een Brabantse koffietafel geserveerd en uiteraard begonnen we daaraan met een borrel brandewijn. Niet iedereen vond dat even smakelijk, maar op het eind van de rit waren wel alle borrels op...

Na deze voortreffelijke maaltijd wisselden de groepen, waarna we na afloop nog een glaasje dronken bij de Wolderse Wever en konden we gezamenlijk terugkijken op een meer dan geslaagde dag.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken