Bezoek Dahliavereniging Flora in Veldhoven

Zonnebloem afdeling

Op 31 augustus bezochten we Dahliavereniging Flora. We troffen het met het weer, ’s morgens regende het nog maar ’s middags klaarde het op en toen we bij de tuin aankwamen was het stralend weer.

In het tuinhuis van de vereniging werden we hartelijk ontvangen met koffie en cake. We kregen hier uitleg over de werkwijze van de verenging. De vereniging bestaat uit ongeveer 25 amateur dahliakwekers die allemaal een of meerdere rijen dahlia’s kweken en onderhouden. Samen hebben ze meer dan 150 verschillende soorten dahlia’s in alle mogelijke kleuren en in maat variërend van heel klein tot wel zo groot als een kinderhoofdje. De vereniging wordt gefinancierd door donateurs, die jaarlijks een vrijwillige bijdrage schenken en hiervoor wekelijks gedurende de bloeiperiode een bosje bloemen mogen ophalen. Ook doet men mee aan wedstrijden en worden bloemen gebruikt om bloemstukken van te maken. Na de algemene uitleg werden we in twee groepen verdeeld, een groep ging met een dahliakweker de tuin bekijken, deze vertelde hier verder over zijn hobby en de andere groep ging onder leiding van enkele dames van de vereniging een bloemstukje maken. Na een poos werd er gewisseld met de andere groep. De dahlia’s stonden er fleurig bij en werden goed verzorgd. Heel wat uurtjes werk gaan er in zitten en dat was te zien. Na een afsluitend drankje op het zonnige terras gingen we allemaal met ons mooie bloemstukje huiswaarts

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken