Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Nationale Ziekendag

Zonnebloem afdeling

Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar met de gasten van de Zonnebloem in september de nationale ziekendag gevierd. We vierden dit in Den Boogerd, en hadden dit jaar als thema Brabant.

De gasten werden verwelkomd met koffie en krentenbrood. Dit jaar hadden we Rien Vermaire uitgenodigd. Rien Vermaire is een voordrachtskunstenaar uit Hilvarenbeek bekend om zijn nostalgische verhalen van vroeger. Zijn voordracht bij ons “ouwe verrekes” ging over de slacht zoals dat vroeger overal thuis gebeurde met alle verhalen van dien. Knor die uit het varkenshok werd gehaald tot groot verdriet van de kinderen en geslacht werd om de grote gezinnen van vlees te voorzien. Het verdriet duurde maar kort want meteen na de slacht kwam er weer een nieuwe Knor. De verhalen over bloedworst, koaikes, balkenbrij, spek en zult klonken de meeste gasten bekend in de oren evenals de varkensblaas en de rommelpot. Rien wist het allemaal smakelijk te vertellen met alle gebruiken en tradities eromheen. Hierna was het tijd om te eten, schalen vol lekkere hapjes werden binnengebracht. Zoals elk jaar werd de ziekendag besloten met een Eucharistieviering door pastoor Verschure met zang van het dameskoor en begeleiding van Jan Castelijns. Hierna was er nog even tijd voor een advocaatje of een glaasje boerenjongens,  waarna de gasten weer huiswaarts gingen of naar huis werden gebracht met, zoals elk jaar, een zonnebloem met de jaarlijkse aandachtskaart eraan.

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken