Eten wat de pot schaft

Met een aantal gasten hebben we de voormalige H. Andreas en Antonius van Padua kerk in Oostelbeers bezocht. Nadat deze kerk gesloten moest worden werd besloten om er een dorpshuis van te maken.

Veel van onze gasten kennen deze kerk. Ze zijn er geweest om de mis, een huwelijk of uitvaart bij te wonen. Een gast vertelde me dat ze in deze kerk getrouwd was. En men was erg nieuwsgierig hoe het er nu uit zou zien.

Aan de linkerzijde heeft men een stuk aangebouwd, het gedeelte dat nu café Andreas heet. 

Hier werden we verwelkomd en stond de tafel voor ons gedekt. Men kan hier eten wat de pot schaft. 

Dat hebben we dus met zijn allen gedaan en de pot schafte deze keer boerenkool met spekjes en worst. Wat iedereen zich goed liet smaken

Daarna bekeken we hoe de kerk er nu uitzag, het is nu een grote discozaal waar wel 800 personen in kunnen, met het voormalige priesterkoor als het podium. En links en rechts bars waar men de drankjes kan halen. Ook kan het vol stoelen gezet worden en zo omgetoverd tot theaterzaal voor 350 personen.

Maar overduidelijk was te zien dat dit de kerk was die men nog van vroeger kende, wat voor vele van de gasten toch wel wennen was.

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken