Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

"Dat was een man die ouwehoeren kan".

img5007jpg

Op donderdag 19 april bracht de Zonnebloem met een relatief kleine groep en bezoek aan museum 't Brabants Leven in Den Dungen.

Bij aankomst was er koffie met een snee krentenmik en (bij de tweede ronde) een speculaas.

Nadat de koffie op was, schoof de eigenaar van het museum, dhr. Jo v.d. Heijden, bij ons aan en vertelde over het ontstaan en de geschiedenis van het museum. Toen al bleek dat we te maken hadden met iemand waarop het liedje “Wat een spreker is die man, dat is een man die ouwehoeren kan” volledig van toepassing is. En het vertellen ging in een adembenemend hoog tempo. Aansluitend begon de rondleiding in het museum dat ondergebracht is in 8 verschillende vertrekken.

Het museum herbergt een ongelooflijk grote verzameling gereedschappen en benodigdheden voor beroepen van vroeger. In totaal zijn er zo’n 35 beroepen tentoongesteld waaronder een klompenmaker, smid, timmerman, sigarenmaker, bakker, mandenmaker. Er is een winkeltje van vroeger en een schooltje. Er is ook een religieuze kamer waar je alles van het Rijke Roomsche leven terugvindt. Verder is er de nagenoeg authentieke boerderij waarin de familie Van der Heijden zelf woont.

Het is werkelijk met geen pen te beschrijven wat er allemaal te zien is. Je kijkt er werkelijk je ogen uit en na de rondleiding van ca. 1,5 uur de hoogste tijd om datgene te doen dat onze rondleider - als stopwoord - ons al wel 50 keer had ‘toegewenst’: “Och, flikker toch op…”.

Kortom, degenen die er niet bij waren hebben echt iets gemist.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken